LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nikolina Vidaković
/NVIDAKOVIC
Datum registracije: 27.10.2018.
Zadnja aktivnost: 14.07.2021.
Studentski smještaj

Muke za studente: iz SC-a kažu da se u Novi paviljon možda useljavaju krajem ove godine

Novi paviljon studentskog doma u Osijeku do daljnjega je zatvoren, a mi smo se obratili rektoratu Sveučilišta da pitamo zašto je tomu tako te Studentskom centru Osijek koji će definirati zašto studenti u prijavi na natječaj za smještaj u domu ne mogu prijaviti prioritete smještaja.
Novi projekti

Sveučilište u Splitu poziva na izlaganje u Sveučilišnoj galeriji

Do 7. kolovoza imate priliku poslati dokumentaciju za sudjelovanje u okviru strateškog područja djelovanja Sveučilišta.
Razmjene mladih

Još su kratko otvorene prijave za ljetnu Erasmus+ razmjenu u Srbiji i Turskoj

Ljeto je, vama se putuje i upoznaju novi ljudi, a želite i nešto naučiti? Ne brinite se, Institute of Youth Power Hrvatska ima nekoliko rješenja.
Stare priče

FOTO: Narodna vjerovanja – jeste li znali da ne smijete sjediti na kraju stola ako se želite udati?

Prvo ste vjerovanje čuli kada ste bili maleni i vjerojatno niste vjerovali u rečeno – ili ga niste shvatili. Međutim, što zaista znači kada vam roda preleti preko krova ili kada se prolije kava u kući saznajte u današnjoj fotogaleriji najpoznatijih narodnih vjerovanja.
Digitalne platforme

Razbijanje mita: znaju li mladi što je LinkedIn i koriste li sve njegove dobrobiti u izgradnji poslovnog okruženja

Pitali smo mlade postoje li određene predrasude u korištenju ove platforme, olakšava li im zaista pronalazak posla i može li jamčiti privlačenje pozornosti poslodavca. Aktivne studentice i stručnjakinja razlučile su (negativna) mišljenja i postavile temelje zašto se treba posvetiti aktivnom korištenju ove mreže.
Studentske inicijative

Kako ESN Osijek doprinosi razvoju svog studentskog grada novim projektom – PiRates Talk podcastom

Udruga aktivno prati i popularizira studentsku mobilnost kreiranjem tematskih vizuala za društvene mreže i snimanjem podcasta, neformalnog i opuštenog oblika komunikacije kojim želi predstaviti Osijek kao poželjnu destinaciju studentske razmjene.
Ljetna škola

Osigurajte bespovratna sredstva za pohađanje bavarskih ili istočnoeuropskih institucija visokog obrazovanja

Ako ste razmišljali o pohađanju ljetne škole u Bavarskoj ili srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, ovo je vaša prilika – dodjeljuju se stipendije za ovu godinu, a roka za prijavu nema, otvoren je dok se stipendije ne iscrpe.
Kampanje za mlade

Prijavite ideju koja potiče aktivizam i poboljšava kvalitetu življenja u vašoj lokalnoj zajednici

Do 5. srpnja možete se uključiti u projekt namijenjen mladima iz Osječko-baranjske županije koji žele promijeniti svoju lokalnu zajednicu nabolje te utjecati na njezin napredak i opću suradnju sugrađana.
Na današnji dan

Lipanj kao mjesec slatkiša: povijesni pregled najvećih proizvođača slatkiša

Jeste li znali koje su tri tvrtke među najuspješnijima u proizvodnji i distribuciji slatkiša, poglavito čokoladnog asortimana? U ovom članku imate priliku saznati kako je tekao razvoj i napredak, izazove s kojima su se suočavali i mnogo više.
Odrastanje

10 znakova da je djetinjstvo daleko iza vas

Vjerojatno vam je dobro poznata fraza: „Znate da ste ostarili kada…“. Pred vama je deset stvari koje će biti šamar realnosti i podsjetiti vas koliko je djetinjstvo zapravo daleko iza vas.
Novi međunarodni projekti

Što je EPFIME i kako potiče veću uključivost studenata s invaliditetom na razmjenama

Kao rezultat velikog istraživanja među studentima s invaliditetom i nadležnih institucija u Europi nastala je internetska platforma koja će olakšati razmjenu studenata sa smanjenim mogućnostima te poticati inkluzivnu zajednicu.
Osječko ljeto kulture

U Osijeku tijekom srpnja otkrijte što se krije iza fraze „Grad koji se veselio zalasku sunca“

Na rasporedu ovogodišnje manifestacije očekuju vas 53 programa iz niza različitih umjetnosti na brojnim lokacijama u Osijeku.
Ljeto u Osijeku

Slavonce ovoga lipnja i srpnja čekaju brojni koncerti popularnih glazbenika

Osijek najavljuje 12 koncerata u ljetnim mjesecima, a među glazbenicima koji će nastupati, između ostalih, pronašli su se: Krankšvester, Vojko V, Hladno pivo, Matija Cvek, Urban, Gibonni i Silente.
Nagrađeni najbolji studenti

Studentima Akademije za umjetnost i kulturu dodijeljena Dekaničina nagrada

Najbolji studenti generacije svakog od šest odsjeka nagrađeni su Dekaničinom nagradom za postignut uspjeh tijekom preddiplomskog ili diplomskog studija i za uspjeh u umjetničkom radu.
Zadnji dan srednje škole

FOTO: Brodski maturanti oduševili kostimiranom norijadom

Slavonskobrodske maturante ni ove godine korona nije poljuljala. Veselo su i uz pjesmu marširali glavnim gradskim ulicama i zaključili svoje srednjoškolsko obrazovanje.
Studentski projekti

Na FKIT-u održan još jedan Znanstveni dan za učenike srednjih škola

Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera pohvalila se još jednim uspješnim projektom kojim su zadivili srednjoškolce koristeći teorijska i praktična znanja iz kemije.
Iz prve ruke

Studenti kontinentalne Hrvatske otkrivaju prednosti i nedostatke gradova u kojima studiraju

Iskustva studenata pokazala su da svatko bira mjesto studiranja prema vlastitim afinitetima i mogućnostima. Evo zašto bi netko iz Slavonskog Broda ili Našica otišao u Zagreb, a zašto u Osijek.
Financijska potpora

Dodjeljuju se stipendije hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom za program Hubert H. Humphrey

Kandidati bi trebali pokazati potrebno iskustvo, vještine i predanost te konkretno ilustrirati kako će imati koristi od Humphrey programa.
Hrvatski autori u Godini čitanja

Raspisan Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige; osigurano ukupno 6000 kn za dva najbolja rada

Svaki prijavitelj može poslati do tri vizualna rješenja do 31. svibnja. Prrva nagrada iznosi 4000, a druga 2000 kuna neto.
Prilike za napredovanje

Otvorene prijave za Studentski program Pulskog filmskog festivala, evo tko se može prijaviti

Na važnoj filmskoj manifestaciji u Istri pravo sudjelovanja i ove godine imaju studenti! Prijave su otvorene do 20. svibnja.