LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nikolina Vidaković
/NVIDAKOVIC
Datum registracije: 27.10.2018.
Zadnja aktivnost: 02.06.2020.
Filmske preporuke

Pet filmova koji potiču rasnu jednakost, a koje biste trebali pogledati

Amerika se opet susreće s rasizmom prema afroameričkom stanovništvu, a svijet oštro osuđuje takav čin i potiče toleranciju. Legendarni filmovi koje donosimo potiču razumijevanje životnog okruženja tog dijela američkog stanovništva.
FERIT

Studij Računarstva odsad umjesto jednog računarstva podijeljen u dva izborna bloka

Osječki FERIT nedavno je objavio izmjenu u dvama izbornim blokovima pri upisu na preddiplomski studij. Pojašnjavamo što to znači za buduće studente.
Prevoditeljski studiji

Struka tvrdi: Tržište još uvijek ne prepoznaje diplomirane prevoditelje

Utrka za zaposlenjem diplomiranih prevoditelja u struci ponekad može predstavljati problem jer nekolicina „nestručnjaka” smatra da je opće poznavanje jezika dovoljno za prevođenje. Od iskusnih sugovornika doznajemo što je ipak presudno za stručno, točno i tečno prevođenje s jednog jezika na drugi.
Kuhajte sa Studentskim

3 recepta za sladoled koji možete napraviti doma s nekoliko sastojaka

U novoj epizodi Kuhajte sa Studentskim pripremamo vas za vruće ljetne dane. Pomno odaberite jedan od tri jednostavna recepta za pravi domaći sladoled.
Norijada 2020.

FOTO: Brodski maturanti nisu odustali od svoje povorke; evo i što kažu o maturi

Raspitali smo se kako je protekla norijada u organizaciji maturanata u Slavonskom Brodu. Donosimo vam i neke od kostimiranih razreda pojedinih srednjih škola te izjave nekoliko optimističnih učenika o maturi i upisima na fakultet.
Akademija za umjetnost i kulturu

Osječka akademija objavila datume razredbenih ispita

Donosimo vam kalendar održavanja razredbenih ispita na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, datume objave rezultata provjere sposobnosti te sam dan upisa.
Intervju s Ivom Dorić

Prvostupnica nutricionizma: Ne postoji hrana koju treba izbjegavati pod svaku cijenu!

U intervjuu s Ivom Dorić saznali smo što znače pravilna prehrana i brz metabolizam, kako pojačati imunitet te koja je najhvaljenija dijeta. Ova vam buduća nutricionistica dijeli i neke savjete.
Online radionica

Profesorica s EFOS-a pomaže u svladavanju poslovnog bontona

Svi zainteresirani pozvani su na sudjelovanje u online radionici profesorice Helene Štimac na kojoj će ovladati poslovnim bontonom.
Sportaši humanitarci

Donna Vekić organizira humanitarni teniski turnir; među pozvanima Ćorić i Ivanišević

Ublažavanje mjera utjecalo je i na sportaše kojima su ponovno osigurani treninzi. Sukladno tomu, hrvatska tenisačica iz Osijeka mogla bi organizirati ekshibicijski turnir u rodnom gradu, no mnogi detalji i dalje nisu poznati.
Tradicionalna slavlja

Ove godine Stonehenge emitira online proslavu ljetnog solsticija

Ove godine pratitelji mogu proslaviti ljetni solsticij iz Stonehengea iz udobnosti vlastitog doma. Pripremite se za spektakl koji priprema organizacija English Heritage.
Ekonomski fakultet u Osijeku

Kako s faksa na tržište rada nakon korone, možete saznati na online konferenciji

Brojni se studenti završnih godina studija pitaju kako će funkcionirati tržište rada po završetku pandemije. O tome možete čuti više 21. svibnja na Zoom konferenciji, gdje će govora biti i o tome što će poslodavci posebno cijeniti.
Državna matura

Osječki HNK pomaže učenicima položiti esej iz hrvatskog na maturi

Dvotjedni projekt osječkog HNK olakšat će maturantima pripremu za pisanje eseja na državnoj maturi, a ujedno označava konačni povratak glumaca na kazališne daske.
Razredbeni ispiti

Doznajemo kako će izgledati prijemni ispiti za upis na Akademiju za umjetnost i kulturu

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku objasnila je proceduru održavanja prijemnih ispita, kao i detaljne informacije o procesu izrade mape domaćih radova.
Nastavni kalendar

Senat osječkog sveučilišta donio odluku o produžetku nastave i izmjeni ispitnih rokova

Na sjednici Senata Sveučilišta u Osijeku donesena je odluka o izmjeni nastavnog kalendara i ispitnih rokova za ovu akademsku godinu. Pojedine sastavnice zadržavaju pravo utvrđivanja termina te uvođenje izvanrednog ispitnog roka.
Važnost tjelovježbe

FOTO: Magistra kineziologije donosi devet joga-vježbi; evo koliko je aktivnosti dovoljno

Smanjena tjelesna aktivnost oslabljuje ljudski imunitet i lakše biste se razboljeli. Ako ste u posljednjih mjesec dana znatno smanjili aktivnost, vrijeme je da se ipak pokrenete; objašnjeno nam je i zašto.
Studentski smještaj

Stari dom u Osijeku i dalje zatvoren; studenti mogu u Novi, a prehrana im je osigurana

Provjerili smo gdje će stanari osječkih studentskih domova biti smješteni te radno vrijeme studentskih restorana idućeg tjedna, kada će se pojedini vratiti na fakultete.
Studiranje u inozemstvu

Hochschule der Medien otvorila prijave za studentsku razmjenu

U tijeku su prijave za studentsku razmjenu u nadolazećem zimskom semestru na visokom učilištu za medije u Njemačkoj. Donosimo ključne datume i prijavnice koje moraju ispuniti nadležne osobe vašeg fakulteta.
Učenje u izolaciji

Donosimo vam jednostavne savjete kako bolje učiti od doma

Želite se aktivirati u učenju, ali ne možete se natjerati. Priča je to svakog studenta koji ne zna odakle krenuti. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pokrenete i održite koncentraciju neko vrijeme.
Poslijediplomsko obrazovanje

Otvorene prijave za poslijediplomski program u Ateni – tema povijesti, politike i ekonomije

Odsjek za političke znanosti i javnu upravu u Ateni raspisao je natječaj za prijavu na poslijediplomski program na engleskom jeziku u trajanju jedne godine. Prijaviti se možete do 15. lipnja 2020. godine.
Studentska promišljanja

Strast kao dio profesije: „Uz dobar plan hobi se može pretvoriti u dobru priliku za samozapošljavanje.”

Baviti se onim što volite isprva je dobro, osjećate se dobro jer vjerujete da imate kontrolu nad svojim životom. Međutim, čini li oštra stvarnost života ovaj savjet nepraktičnim? Studenti nam javljaju što za njih znači strast u odabiru posla te treba li nešto ipak ostati hobi.