LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Svijet

Černobil 1986. – Kada je svijet zastao

Područja u blizini Černobila postala su nepogodna za život zbog visokih razina radijacije, što je dovelo do evakuacije tisuća ljudi i dugotrajnih zdravstvenih problema za preživjele.

Kako postati pilot/kinja zrakoplova? Donosimo nekoliko akademija za obuku pilota

Postati pilot zrakoplova zahtijeva predanost, obrazovanje, praktičnu obuku, stjecanje potrebnih dozvola i radno iskustvo.

Loše Work&Travel iskustvo: „Očekivala sam puno veću radnu etiku od Amerikanaca”

Ljeto brzo stiže, a mnogi studenti se hrabro odlučuju za sudjelovanje u Work&Travel programu u Americi. Svoje iskustvo, obuhvaćajući i dobre i loše strane, s nama je podijelila studentica Lea Jajaš.

Kakvo nas ljeto očekuje? Stigla predviđanja europskog meteorološkog servisa

Hrvatska se nalazi među zemljama koje bi mogle osjetiti veću sušu, a očekuju se i za par stupnjeva više temperature u ljetnim mjesecima.

Napeti prosvjedi na američkim sveučilištima, stotine uhićenih!

U svijetlu nedavnih događaja na elitnim sveučilištima diljem Sjedinjenih Američkih Država, važnost studentskog glasa i prava na prosvjed ističe se kao ključno pitanje.

Veliki odaziv škola za treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce

Učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola iz cijele Hrvatske, raspoređeni u 43 tima, natjecat će se dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game.

Eurosong dolazi u Hrvatsku: Baby Lasagna u društvu eurovizijskih zvijezda nastupa u Zagrebu

Događaj ne samo da obećava izvedbe najvećih eurovizijskih hitova, već će pružiti i nezaboravno iskustvo, spoj vrhunske produkcije i strastvene ljubavi prema Eurosongu.

Nećete vjerovati što 17-godišnja nogometna zvijezda ima u ugovoru o vezi sa svojom djevojkom

Endrick je otkrio u jednom podcastu da su on i njegova djevojka Gabriely sklopili ugovor o vezi, koji sadrži različite klauzule koje moraju poštovati.

Na trećem FERConnectu FER-ovi robotičari otkrit će kako su osvojili svjetski vrh

FER-ovci su pobjedu odnijeli projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, a sudionike današnjeg događanja očekuje priča o uspjehu na natjecanju.

Otac mladića ubijenog u Irskoj još nije dobio tijelo: „Napali su ih jer su govorili zagorski.”

Otac apelira na državne organe i tvrdi da mu veleposlanstvo nije ni na koji način pomoglo, niti dalo prevoditelja, ni pravnu pomoć.