LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Financije

Za studentske programe namijenjeno više od milijun kuna; objavljeni dobitnici sredstava

Sredstva za sufinanciranje studentskih programa dodijeljena su u iznosu nešto većem od milijun kuna, a žalbe na privremene rezultate mogu se poslati do 10. lipnja.

Savjeti koji će vam olakšati planiranje nadolazećih putovanja

Lipanj je, mjere se ukidaju, akademska godina uskoro završava. Idealno je vrijeme za kovanje planova za ljeto i jesen – odnosno pametno planiranje putovanja, pri kojemu će vam ovi savjeti mnogo pomoći.

Tražilo se ukidanje naknade za obradu natječajne dokumentacije za smještaj, SC smanjio iznos

SZZG pozivao je studente na bojkot plaćanja stanarine dok SC ne ispuni sve njihove zahtjeve, među kojima je bilo i ukidanje naknade za obradu dokumentacije na natječaju za smještaj. SC nije ukinuo tu naknadu, već ju je smanjio sa 100 na 60 kuna.

Osječko-baranjska županija raspisala natječaj za stipendiranje studenata poslijediplomskih studija

Do 1. srpnja zaprimaju se prijave za stipendije namijenjene studentima poslijediplomskih studija koje dodjeljuje Osječko-baranjska županija.

Konačni rezultati Natječaja za stipendije Sveučilišta u Zagrebu: od 808 kandidata potporu ostvaruje njih 500

Od 800 prijavljenih studenata na Natječaj za stipendije Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2019/2020, pravo na potporu ostvaruje njih 500.

Pokrenuta inicijativa za povećanje Erasmus stipendija na iznos od 500 € mjesečno

Kako bi svaki student imao jednake uvjete za iskustvo studiranja diljem Europe, objavljen je prijedlog pojednostavljenja sustava Erasmus stipendija i postavljanje minimalnog iznosa od 500 € za svakog sudionika.

IRO i veleposlanstvo pomogli hrvatskim studentima s upisom na sveučilišta u SAD-u

Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja financirali su studente koji su se pripremali za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta.

Krenuti u poduzetničke vode za vrijeme studiranja ili ipak ne?

Ozbiljno pitanje koje zahtijeva puno razmišljanja, pripreme i hrabrosti! Ako odlučite krenuti u poduzetničke vode za vrijeme studentskih dana – iskoristite svu pomoć i savjete, posebno one vezane za financijske planove.

Ugovor o djelu vs. studentski ugovor: donosimo iskustva redovnih studenata

Studentima, osim studentskih poslova, odgovarati mogu i oni pri kojima se potpisuje ugovor na određeno vrijeme ili ugovor o djelu. No, gube li zbog takvih ugovora studentska prava?

Objavljeni privremeni rezultati dobitnika stipendija Sveučilišta u Zagrebu

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu dijelile su se u četiri kategorije, a oni koji nisu ostvarili pravo na iste mogu poslati prigovor najkasnije do 18. svibnja.