LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Financije

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo privremene rang liste za stipendije

Rok za slanje prigovora na privremene rang liste je 8 dana, nakon čega će btii objavljena i konačna rang lista s ovogišnjim dobitnicima stipendije.

Financije na lak i jednostavan način

Donosimo odgovore na pitanja koja su zadnjih dana pristigla u sandučić OTP Virtualnog savjetnika! Vjerujte da će vam biti drago pročitati ih, a i da biste voljeli da ste ovo prije znali.

Njemački studenti dobit će 200 eura za pokrivanje troškova energenata

Prema informacijama portala News in Germany, prosječan napor potreban za prijavu za 200 eura u fazi testiranja iznosio je oko tri minute, a pravo na ovaj novac imaju svi koji su 1. prosinca 2022. upisani na fakultet ili su u tom trenutku bili na fakutetu ili nekoj od visokih škola te imali prijavljen boravak u Njemačkoj.

Ovaj hrvatski grad svojim studentima dijeli uskrsnice

Pravo na isplatu imaju svi redovni studenti do 26 godina s prebivalištem u Grubišnom Polju, a iznos uskrsnice ove godine je 50 eura.

Ovako se možete opustiti prije vašeg prvog razgovora za posao

Važno je napomenuti da je normalno osjećati malo nervoze prije razgovora za posao, a uz ovih 5 savjeta možete bisi samo još uspješniji i dobiti taj dugoželjeni posao.

Poznati su dobitnici stipendije iz Fonda „Aleksandar Abramov”

Na službenoj stranici Sveučilišta u Rijeci može se pronaći privremena lista dobitnika stipendija i financijskih pomoći iz Fonda „Aleksandar Abramov”.

Turistička sezona: studenti bi ove godine mogli ostvariti rekordnu zaradu

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik, Nikolina Trojić, ističe kako su upravo studenti prošle godine na neki način spasili sezonu. 

I riječkim studentima dodijeljena subvencija za podstanarstvo

Budući da je velik broj studenata apliciralo za novčanu pomoć, ravnatelj riječkog Studentskog centra, Goran Manestar, istaknuo je potrebu za izgradnjom dodatnih smještajnih kapaciteta u studentskim domovima. 

Plaćena stručna praksa za talentirane studentice tehničkih znanosti

Gotovo sve zemlje Europske unije i dalje se suočavaju s nezapamćenim nedostatkom žena na radnim mjestima i u obrazovnim programima u području STEM-a. Program STEMfemme pruža zainteresiranim studenticama priliku da rade na svojoj karijeri i pozitivno utječu na trenutno poražavajuću statistiku.

Studenti, provjerite svoje bankovne račune: isplaćene su subvencije za podstanarstvo

Uvjete ranije raspisanog natječaja zadovoljilo je 218 studenata, a njima je tijekom današnjeg dana, kako javlja SC, uplaćena subvencija u iznosu od 248,86 eura.