LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKTI

Hodočašće studenata gradu Vukovaru

Hodočašće studenata gradu Vukovaru - Studentski.hr
uvss.zg@gmail.com
(+385) 98 948 73 25

Cilj projekta je upoznati studente s gradom Vukovarom, s njegovom ratnom poviješću, sadašnjošću i nastojanjima i nadanjima za budućnost. Mnogi mladi, današnji studenti, nisu imali prilike vidjeti i upoznati ovaj grad heroj, stoga je ovo hodočašće posebna prilika za njih. Također, hodočašće predstavlja nešto i za one kojima se dolazi, odnosno Vukovarce, jer im tako pokazujemo određenu zahvalu za domovinu koju danas imamo. 18. studeni dan je obilježavanja pada Vukovara, a ovaj projekt organiziran je prigodom tog događaja. Hodočašće u Vukovar organizira se na sam dan ili uoči pada grada Vukovara. Po uzoru na program hodočašća 2012. godine, hodočašće uoči pada grada Vukovara ima u planu obilazak Trpinjske ceste, odlazak u pastoralni centar župe Sv. Filip i Jakov, gdje bi hodočasnici pogledali video o Domovinskom ratu i čuli nekoliko riječi od fra Ivice Jagodića, posjećivanje Ovčare i Spomen doma na Ovčari te Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, ručak, obilazak Mjesta sjećanja - Vukovarska bolnica 1991., šetnja gradom do dvorca Eltz gdje je smješten Gradski muzej Vukovar i bijelog križa na obali Dunava. Predviđeno je i paljenje svijeća u Općoj bolnici Vukovar nakon kojeg bi studenti krenuli natrag za Zagreb.
Program hodočašća na sam dan pada grada Vukovara, obuhvaća sudjelovanje na križnom putu od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, prisutnost na svetoj misi te ručak, nakon kojeg slijedi povratak u Zagreb.
O programu hodočašća studenata gradu Vukovaru, studenti i javnost bit će pravovremeno obaviješteni putem službenih internetskih stranica i facebook profila Udruge vukovarsko-srijemskih studenata, koja je inicijator i glavni organizator ovog hodočašća, te drugih studentskih udruga, koje djeluju pri Sveučilištu u Zagrebu i koje su suorganizatori hodočašća.