LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

Današnji broj novozaraženih blizu 3000 slučajeva, preminulo 18 osoba

Od jučer je testirano 9679 osoba među kojima je zabilježeno 2776 slučajeva zaraze koronavirusom.

Samo danas mjera samoizolacije propisana za više od 1000 školaraca

Iako ne spadaju u rizične skupine i često ne obole od težeg oblika, školarci također svakodnevno obolijevaju od koronavirusa, zbog čega se sada u samoizolaciji nalazi njih više od 10 000.

Evo što trebate učiniti ako ste pozitivni ili ste bliski kontakt zaraženog

HZJZ razjasnio je nejasnoće oko postupanja u slučaju pozitivnog nalaza na koronavirus ili bliskog kontakta sa zaraženom osobom.

Danas 965 novozaraženih više nego jučer, ukupno njih 2378

Od jučer su preminule 23 osobe prethodno pozitivne na koronavirus, dok je u istom vremenskom razdoblju više od 2300 novozaraženih.

Zabilježeno 1413 novih slučajeva zaraze, skraćuje se trajanje samoizolacije

Danas je među 8185 testiranih osoba zabilježeno 1413 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke u kojima stoji da se vrijeme trajanja izolacije za neke skupine skraćuje s 14 na 10 dana.

Rezultati ankete: Studenti smatraju da će opet doći do lockdowna

U anketi koju smo proveli 51% ispitanika izjavilo je da očekuju kako će s obzirom na broj zaraženih doći do djelomičnog lockdowna u Hrvatskoj.

Čak 35 inovacija u građevinarstvu postavljeno na riječkom Kampusu

U sklopu ADRIATECH-a predstavlja se 35 inovacija iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije te iz Grada Zagreba i s riječkog Građevinskog fakulteta.

Informatički stručnjak koji se bavi novinarstvom pojašnjava kako se boriti protiv lažnih vijesti

– Usvajanjem znanja o životnom ciklusu lažne vijesti i načinima provjere vijesti i pripadajućih sadržaja (fotografija, video uradaka i sl.) možemo značajno smanjiti opasnost usvajanja lažnih vijesti kao istinitih. – istaknuo je Radoslav Dejanović.

Danas 828 novih slučajeva, u Zagrebu moguća online-nastava

Među gotovo 4000 testiranih osoba imamo 828 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U tijeku su prijave za besplatne filmske radionice

„Polaznici će učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma”, ističu iz Kino kluba Sisak.