LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI.HR

Uvjeti korištenja

Autorska prava

Studentski.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava studentski.hr portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Studentski.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal studentski.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala studentski.hr koristite na vlastitu odgovornost i studentski.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Studentski.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Studentski.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, studentski.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Studentski.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke studentski.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Studentski.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala studentski.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Prikupljanje, korištenje i obrada osobnih podataka

Prilikom registracije ili korištenja portala studentski.hr, tražit ćemo od vas određene osobne podatke. Registracijom jamčite da su navedeni podaci istiniti. Polja označena znakom (*) obavezna su za unos i obradu podataka. Ispunjavanjem polja OIB suglasni ste da ste sukladno uvjetima iz Zakona o zaštiti osobnih podataka učinili dostupnim informaciju o svojem OIB-u i ostalim osobnim podacima, te da iste dobrovoljno dajete na raspolaganje, te ste upoznati sa svrhom njihovog prikupljanja i korištenja. Ovim dopuštate portalu studentski.hr da se za svoje poslovne potrebe koristi Vašim OIB i ostalim osobnim podacima pri čemu tako dani OIB zajedno sa svim osobnim podacima predstavlja poslovnu tajnu. Vaš OIB služi isključivo radi korištenja i interne obrade podataka korisnika te se ni u kojem slučaju ne prosljeđuje drugim osobama. Pri tome ste upoznati s mogućnošću da uskratite ili/i povučete ovu privolu.

Dajete suglasnost studentski.hr portalu za poduzimanje svih radnji vezanih za obradu svih osobnih podataka koje ste nam dostavili, što obuhvaća pravo i na prikupljanje, spremanje, snimanje, organiziranje, uvid, korištenje i prijenos svih osobnih podataka te potvrđujete da ste obaviješteni o namjeri korištenja osobnih podataka, uključujući e-mail adresu, u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka i u svrhu izravnog marketinga te o pravu da se takvoj obradi suprotstavite, a ovom izjavom dajete suglasnost na takvu obradu. Ovisno o Vašim aktivnostima na portalu studentski.hr, možemo Vas pitati za kriterije i sklonosti prilikom pretraživanja sadržaja portala. Nakon registracije, bit ćete u mogućnosti pristupiti svojim osobnim podacima te ih provjeriti, dopuniti ili ispraviti u korisničkom računu. Koristimo osobne i ostale podatke prikupljene putem portala studentski.hr kako bismo Vas registrirali te Vam omogućili pristup traženim informacijama i uslugama. Portal će obraditi Vaše podatke u svrhu izrade statistika, usklađivanja sa zakonskom regulativom i identifikacije unutar baza podataka.

Registracijom na portal studentski.hr, dajete nam pravo korištenja svojih osobnih podataka u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka ili marketinških materijala u vezi naših usluga. Možete odabrati da ne primate takve marketinške poruke.

Obveze korisnika

Korisnicima portala studentski.hr strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga studentski.hr portala
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Postupak registracije

 1. Korisnik popunjava formular u koji upisuje: nadimak i lozinku, odabire: e-mail, grad, spol, fakultet (među ponuđenima)
 2. Na svoju e- mail adresu primit će link koji mora posjetiti kako bi aktivirao registraciju
 3. Obavezno popuniti podatke kao što su OIB, ime i prezime, te sliku po želji

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal studentski.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku. Svi podaci su privatni (dostupni jedino administratorima portala studentski.hr) osim slike i nadimka. Na e-mail korišten prilikom registracije korisnik će, ako tako označi u postupku registracije, primati mailove tehničke prirode (kao što je obavijest o isticanju postavljenog oglasa ili suspenziji računa). Smatra se da je svaki registrirani korisnik prihvatio uvjete korištenja. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Studentski.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje svog korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Studentski.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Studentski.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Samo registrirani korisnici imaju mogućnost upload/download/korištenje podataka dostupnih na portalu studentski.hr od strane drugih registriranih korisnika, poslovnih korisnika te Udruga prisutnih na portalu.

Korisnik jamči da mu pripadaju sva prava na sadržaju koji dostavlja portalu studentski.hr te da na istom ne postoje prava trećih koja umanjuju ili bi mogla umanjivati prava koja portal studentski.hr stječe na tom sadržaju. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema portal studentski.hr koji su po bilo kojem osnovu vezani uz dostavljeni sadržaj, Korisnik se obvezuje poduzeti sve radnje da spriječi ili otkloni štetu (neimovinsku ili imovinsku), te se obvezuje trećim osobama u pisanom obliku dati sve potrebne izjave da je studentski.hr predmetnim sadržajem raspolagao u dobroj vjeri i nije imao razloga sumnjati da korisniku ne pripadaju prava na sadržaju.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu studentski.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi redakcije te ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Studentski.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.