LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Zanimljivosti

Psihologija boja: kako utječu na našu percepciju, emocije i svakodnevni odabir

S obzirom na to da poznavanje psihologije boja ima veliku važnost, otkrili smo koje osjećaje izaziva pojedina boja te istaknuli koje se koriste u logotipima nekih svjetski poznatih brendova osiguravajući tako njihovu popularnost. 

KRIŽALJKA: Poznajete li UNESCO-ov popis hrvatske kulturne i prirodne baštine?

I ove nedjelje imate priliku naučiti nešto rješavajući križaljku. Ovaj je put riječ o kulturnoj i prirodnoj baštini Republike Hrvatske.

Ivica Prtenjača o ne tako bajnom studentskom životu: „Malo se studiralo, više se očajavalo”

Zamolili smo našeg poznatog književnika Ivicu Prtenjaču da se kratko vrati u studentske dane i prisjeti se svojih studentskih iskustava. Suprotno našim očekivanjima, tog se razdoblja nerado prisjeća.

Jesen neće biti dosadna – na male ekrane vraća se „Krv nije voda”

U seriji će se i dalje prikazivati problemi običnih ljudi, velike drame i stvarna događanja, a novi će glumci imati priliku nastaviti slavu koju su prije 9 godina stekli njihovi prethodnici u dramatičnim epizodama.

VIDEO: Upotreba vezničkih skupova i veznika budući da, s obzirom na (to da), zato i jer

U ovotjednom videu lektori daju jezične savjete o upotrebi vezničkih skupova i veznika koji se često međusobno zamjenjuju – iako ne bi trebali.

Tetovirane osobe i zapošljavanje u Republici Hrvatskoj

Tetovaža na razgovoru za posao mogla bi biti presudna u odbacivanju kandidata. Donosimo vam nekoliko savjeta koji mogu spasiti vaše buduće radno mjesto.

KRIŽALJKA: Koliko dobro poznajete svjetski poznatu seriju „Prijatelji”?

Provedite nedjeljno poslijepodne uz Rachel, Rossa, Monicu, Chandlera, Joeyja i Phoebe.

Zanimljivosti o endemskim vrstama za sve ljubitelje hrvatske flore i faune

Znate li koja je nacionalna biljka hrvatske, što je to kolombatovićev glavoč i gdje se može nabaviti sjeme velebitske degenije? Donosimo zanimljivosti o tri biljne i tri životinjske endemske vrste s područja Hrvatske.

Besplatna radionica za maturante održava se ove subote u osječkoj Dokkici

Ako želite doznati što vas očekuje na državnoj maturi iz Hrvatskoga jezika ove godine, prijavite se na besplatnu radionicu.

Novitet na Instagramu: neki će se komentari skrivati, moguće sankcije za komentatore

Kako bi zaštitio svoje korisnike, Instagram uskoro počinje automatski skrivati određene komentare. Komentatorima prijete sankcije.