LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Zanimljivosti

Izazov: Izdvojite 5 minuta za zaštitu mora i oceana!

– Obilježavanjem Svjetskog dan oceana podsjećamo se na nezamjenjivu ulogu koju mora i oceani imaju u svakodnevnom životu, na neophodne resurse koje nam pružaju i našu osobnu povezanost s njima. – ističu iz Green Saila.

Ususret Danu biljnih burgera prenosimo recept pobjedničkog s kulinarskog izazova

Biljni burgeri preplavljuju svijet i, polako, ali sigurno, postaju redovitom ponudom svih restorana, kažu iz udruge Prijatelji životinja te šalju recept za Gospodina Bijelića – pobjednika u njihovu 2. Veganskom kulinarskom izazovu.

Pet filmova koji potiču rasnu jednakost, a koje biste trebali pogledati

Amerika se opet susreće s rasizmom prema afroameričkom stanovništvu, a svijet oštro osuđuje takav čin i potiče toleranciju. Legendarni filmovi koje donosimo potiču razumijevanje životnog okruženja tog dijela američkog stanovništva.

VIDEO: Kada je kapula crveni luk?

Lektori u ovotjednom videu u sklopu serije Klik za jezik obrađuju novu jezičnu temu – dijalektizme u hrvatskom (standardnom) jeziku.

Kafka je već isprobao novi sustav za videokonferencije, a sada možete i vi!

Sustav Tau nova je usluga Centra za potporu e-učenju, namijenjena održavanju videokonferencija. Kompatibilna je i sa šapicama Kafke.

Top 5 besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Zanima li vas koje su najbolje aplikacije za obradu fotki? Donosimo njih 5 koje ne samo da su izvrsne i jednostavne za korištenje nego su uz to i besplatne.

Nekoliko prijedloga za izlazak iz zone komfora; otvara nam nove mogućnosti i lišava nas straha

Često možemo čuti kako je sve što želimo izvan naše komforne zone. Međutim, rijetko kada smo mogli čuti što zona komfora zapravo predstavlja. Zato vam donosimo objašnjenja i savjete kako se izvući iz tog fenomena!

Studentski domovi duguju svoje ime poznatim hrvatskim ličnostima; saznajte zanimljive činjenice o njima

Imena poznatih hrvatskih velikaša poput Stjepana Radića, Ante Starčevića, Ivana Gorana Kovačića i Brune Bušića krase nazive studentskih domova diljem Hrvatske. Donosimo nekoliko zanimljivih činjenica o ovim značajnim ličnostima hrvatske povijesti.

FOTO: Brodski maturanti nisu odustali od svoje povorke; evo i što kažu o maturi

Raspitali smo se kako je protekla norijada u organizaciji maturanata u Slavonskom Brodu. Donosimo vam i neke od kostimiranih razreda pojedinih srednjih škola te izjave nekoliko optimističnih učenika o maturi i upisima na fakultet.

VIDEO: Snimljen spot o izgubljenom ovisniku u produkciji duhovnika Sveučilišta u Splitu

Cijelu produkciju videospota s pjesmom „Pogledaj Isusa” potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.