LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Vijesti

Novosti na osječkom Sveučilištu: Odjel za matematiku postaje jedinstveni fakultet

Prof. dr. sc. Kristian Sabo, dosadašnji pročelnik Odjela za matematiku, bit će privremeno postavljen za dekana novoosnovanog fakulteta.

Učenici prikupili 607 kilograma starog papira i „očitali bukvicu” starijima o tome kako se čuva priroda

Važno je naglasiti da su učenici spomenutih škola zajedno prikupili 4224 kilograma starog papira te su time pokazali da se to može, ali i kojim putem trebamo krenuti želimo li poraditi na smanjenju onečišćenja okoliša.

Koprivnički studenti još uvijek nemaju menzu: neizvjesnost i dalje traje, Sveučilište raspisalo novi natječaj

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, za ePodravinu objašnjava kako vodstvo ne gubi ne nadu te se nadaju kako će treća uistinu biti sreća.

Hrvatsko matematičko društvo organizira Večer matematike na FER-u

Večer matematike namijenjena je prvenstveno srednjoškolcima, ali i svima onima kojima matematika predstavlja područje interesa.

U Rijeci se sprema još jedan PhD Career Café, a na stol se u opuštenoj atmosferi donose važne akademske teme

Naziv četvrtog PhD Career Café-a je „Doktori/ce znanosti izvan akademske zajednice – prepoznajemo li prilike?“, a ideja je o važnim temama razgovarati u opuštenoj atmosferi.

U Splitu pregršt aktivnosti za mlade, a radionica pletenja je apsolutni hit

U prosincu mladi mogu uživati u bogatom programu, a sudjelovanje u aktivnostima je potpuno besplatno.

Kada mogu raditi do kraja tekuće akademske godine, a kada samo tri mjeseca od diplome? Evo odgovora

O toj temi pitali smo i zagrebački Student servis, a kako oni kažu, studenti koji diplomiraju do 30. 9. 2022. g., imaju prava rada putem studentskog ugovora još 3 mjeseca, a ako diplomiraju u akademskoj godini, imaju pravo do kraja tekuće akademske godine.

Izrađeni rječnici koji bi trebali olakšati obrazovanje ukrajinske djece u Koprivničko-križevačkoj županiji

Najviše učenika iz Ukrajine, kada je riječ o Koprivničko-križevačkoj županiji, za sada se nalazi u đurđevačkoj Osnovnoj školi, njih devet, a ovi riječnici bi trebali pridonijeti kvalitetnijoj i boljoj organizaciji nastave te unaprijediti rad obrazovnih djelatnika. 

Šokantan podatak ukazuje da nam se diplome temelje na prepisivanju i plagiranju

Prema podacima AZVO-a, hrvatski studenti su u velikoj mjeri skloni prepisivanju i plagiranju. Istraživanje pokazuje da osam od deset studenata tijekom studiranja koristi nedozvoljene radnje te krši akademsku čestitost.

FER svečano obilježio Dan fakulteta, javnosti se obratio i novoizabrani dekan

U svom prvom javnom obraćanu dekan Fakulteta, Vedran Bilas, istaknuo je kvalitetu ove visokoobrazovne institucije koju mahom upisuju izvrsni maturanti.