LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Vijesti

Ovom se konferencijom žele ohrabriti zdravstveni djelatnici na ostanak u Hrvatskoj

Posebna želja organizatora je informirati studente medicine o tome što ih očekuje nakon završetka studija u sustavu hrvatskog zdravstva te ih upoznati s potencijalnim izazovima s kojima će se suočiti.

Službeno otvorenje „Žilavog parka” na Sveučilišnom kampusu u Rijeci

„Žilavi park” obuhvaća veliki sportski teren koji omogućuje igranje košarke, odbojke i tenisa, kao i manji teren za cageball te amfiteatar koji će služiti kao učionica na otvorenom.

Plenković na predstavljanju Vlade najavio podizanje studentske satnice na 7,81 euro

„Podići ćemo minimalnu studentsku satnicu na 7,81 euro, redefinirati uvjete obavljanja studentskih poslova, omogućiti studentima priznavanje njihovoga rada u staž mirovinskoga osiguranja:”

Povodom Dana fakulteta kineziologije u Splitu uručena Dekanova nagrada studentima

Tijekom svečanosti uručene su zahvalnice umirovljenim djelatnicima fakulteta, Dekanove nagrade za prošlu akademsku godinu studentima te nagrade nastavnicima.

Na Danima geografije saznajte više o upotrebi kukaca u ljudskoj prehrani

Kroz niz predavanja i radionica, sudionici će imati priliku čuti više o prehrani u različitim geografskim područjima i vremenskim uvjetima, o upotrebi kukaca u ljudskoj prehrani te o fascinantnoj arhitekturi pčelinjeg svijeta.

Prijave za sudjelovanje na Radićevim danima 2024. su u tijeku!

​​​​​​​Program manifestacije uključuje raznovrsne sportske igre, turnire, glazbene večeri te mnoge druge aktivnosti koje će sigurno zadovoljiti različite interese i ukuse.

Saznajte više o „zelenom” pristupu industriji i STEM području na stručnom seminaru na FER-u

Seminar će okupiti studente iz cijele Europe, pružajući im priliku da saznaju više o zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji kroz niz od dvanaest predavanja na engleskom jeziku.

Slavko Orešković reizabran za dekana zagrebačkog Medicinskog fakulteta

Potvrđen je za dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za novo mandatno razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine.

Sveučilište pokrenulo novi medij, hoće li biti jednako (ne)uspješan kao Universitas?

Sveučilište u Zagrebu nedavno je predstavilo novi medijski projekt nazvan Akademski list. Osim tiskovine, planira se i pokretanje portala te podcasta. O čemu se radi u ovom projektu, kako se razlikuje od postojećeg Universitasa, te kako se planira financirati, istražili smo kroz razgovor s rektorom Stjepanom Lakušićem.

Najnoviji TikTok trend je stigao – „bed rotting” sve popularniji među mladima

Novi hit na TikToku koji mlade generacije uvodi u svijet udobnosti kreveta. No, što se krije iza ovog trenda koji izaziva rasprave među stručnjacima i mladima širom društvenih mreža.