LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski autori u Godini čitanja

Raspisan Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige; osigurano ukupno 6000 kn za dva najbolja rada

Svaki prijavitelj može poslati do tri vizualna rješenja do 31. svibnja. Prrva nagrada iznosi 4000, a druga 2000 kuna neto.

Svaki prijavitelj može poslati do tri vizualna rješenja do 31. svibnja. Prrva nagrada iznosi 4000, a druga 2000 kuna neto.

Mjesec hrvatske knjige ove se godine obilježava u sklopu Godine čitanja pod temom Hrvatski autori u Godini čitanja. Otvoren je i prigodan natječaj za vizualno rješenje u kojem mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske. 

Svaki autor ili autorica može prijaviti do tri rada koja su njegovo ili njezino autorsko djelo, a može se prijaviti i skupina autora do tri člana. Prema pravilima Natječaja, vizualno rješenje mora biti prilagođeno postavljanju na mrežne stranice i društvene mreže te na različite verzije tiskanih promotivnih materijala, poput označivača stranica, plakata, platnenih vrećica, i sl.

Nužno je istaknuti sljedeći tekst: Mjesec hrvatske knjige 2021. te datum obilježavanja (15. listopada - 15. studenoga), a predlaže se i korištenje glavne teme (Hrvatski autori u Godini čitanja) ili mota (Ajmo hrvati se s knjigom). Uz to, obvezno je istaknuti logo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Godine čitanja, na poleđini označivača stranica uvrstiti kalendar za sljedeću godinu i označiti državne praznike i blagdane, kao i datume obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. 

Vizualna rješenja moraju biti izrađena u vektorskom programu, a šalju se u PDF-formatu isključivo na e-mail mhk@kgz.hr s naznakom: Prijava na natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021. Potrebno je dostaviti i ispunjeni obrazac s osobnim podacima. Spomenuti obrazac te detalji oko prijave i pravila natječaja dostupni su na službenoj internetskoj stranici MHK-a.

Rok je za slanje prijave na natječaj 31. svibnja, a obavijest o odabiru vizualnog rješenja bit će objavljena na internetskim stranicama manifestacije do 15. lipnja 2021. godine. Predviđene su dvije nagrade za najbolje radove – prva nagrada iznosi 4000, a druga 2000 kuna neto.

FOTO: PIXABAY