LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osječko ljeto kulture

U Osijeku tijekom srpnja otkrijte što se krije iza fraze „Grad koji se veselio zalasku sunca“

Na rasporedu ovogodišnje manifestacije očekuju vas 53 programa iz niza različitih umjetnosti na brojnim lokacijama u Osijeku.

Na rasporedu ovogodišnje manifestacije očekuju vas 53 programa iz niza različitih umjetnosti na brojnim lokacijama u Osijeku.

Osječani su s veseljem pozdravili novo izdanje Osječkog ljeta kulture koje se održava kao najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj. Zbog povoljne epidemiološke slike, posjetitelji će moći uživati u šarolikom i bogatom programu u organizaciji Grada Osijeka od 29. lipnja do 13. srpnja.

Jubilarno 20. Osječko ljeto kulture predstavit će 53 programa iz područja filmske, glazbene, kazališne, koncertne, književne, likovne, novomedijske pa čak i plesne umjetnosti. Tako će manifestacija svečano biti otvorena u Parku kralja Petra Krešimira IV. Koncertom za glasovir i simfonijski orkestar Esseker koji je ujedno svjetska praizvedba OLJK 2021. i Mozartovom Simfonijom br. 36 u C duru K. 425 Linz.

Dan kasnije, 30. lipnja, u Kulturnom centru Osijek očekujte ambijentalnu instalaciju Vladimira Freliha (19 sati) i koncert Aljoše Jurinića (21 sat) te premijeru baleta Brune Bjelinskog Mačak u čizmama u HNK-u Osijek.

Na četirima gradskim lokacijama (GISKO, Muzej likovnih umjetnosti, terasa Kulturnog centra, park kralja Petra Krešimira IV.) 1. srpnja pripremljene su izložbe, kreativne radionice, promocija romana za djecu i mlade Damira Hoyke Pustolovine Tizi Enili: eksperiment i drama Kazališta Virovitica Alabama

Kulturni centar Osijek ugostit će i festival pričanja priča Pričigin!, nekoliko koncerata, predstave za djecu, promociju knjige Mije Dimšić i strip slikovnice, u parku kralja Petra Krešimira IV. nastupaju Jazz orkestar HRT-a i Darko Rundek, satirična ljubavna komedija Uvijek će nam ostati ljubav, u Perivoju kralja Tomislava drame za djecu. Šetalište uz Secesijski zdenac rezervirano je za filmske večeri, u galerijama Waldinger, Knifer i Muzeju likovnih umjetnosti očekujte (samostalne) izložbe, reprizu drame Tri žene, u amfiteatru kod Barutane smjestite se zbog dramske premijere Danteovog Pakla, a u dvorištu Stare pekare poslušajte koncert Vlatko Stefanovski Trio. Detaljan raspored događanja pročitajte na službenoj internetskoj stranici Osječkog ljeta kulture.

Ovogodišnje OLJK zatvara se promocijom knjige u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici (GISKO) te reprizom monodrame Jennifer Tremblay u Barutani i premijerom drame Monike Herceg Gdje se kupuju nježnosti. Ne sumnjamo da će svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe, čime je Grad Osijek dokazao da kulturnih manifestacija u istočnoj Hrvatskoj ne manjka – posebice ne u ljetnim mjesecima.
FOTO: PIXABAY