LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Zdravlje i ljepota

Nekoliko savjeta za borbu protiv najdepresivnijeg mjeseca u godini

Iako se čini da siječnju nema kraja, ne trebate mu dozvoliti da utječe negativno na vaše raspoloženje. Uzmite stvari u svoje ruke i iskoristite ostatak mjeseca za brigu o mentalnom zdravlju!

7 savjeta za kvalitetniji san i ugodnije buđenje

Poboljšajte kvalitetu vašeg sna uz savjete stručnjaka koje vrlo lako možete uvrstiti u svoje životne navike.

Kako pronaći mir u neizvjesnim situacijama poput potresa i pandemije koronavirusa?

Svima nam je u vrtlogu loših događanja mentalno zdravlje narušeno. Donosimo prijedloge kako si možete pomoći i olakšati situaciju u ovim neizvjesnim vremenima u kojima se i dalje nalazimo.

Donosimo nekoliko uzroka promjena u menstrualnom ciklusu koji nisu trudnoća

Amenoreja, oligomenoreja i menoragija samo su neki od uzroka poremećaja u menstrualnom ciklusu zbog kojih vaša menstruacija ne dolazi na vrijeme!

Studentski centar objasnio kako spriječiti ozljede uzrokovane padom na zaleđenom tlu

Dolaskom hladnijeg vremena koje sa sobom donosi i zaleđeno tlo, moramo biti posebno oprezni u svakodnevnim aktivnostima. Riječki SC donosi 10 mjera za sprječavanje ozljeda tijekom hodanja po zaleđenom.

Stručnjakinja otkriva kako smiriti anksiozni um

– Osjećaji brige, straha i neizvjesnosti isprepliću se u našoj svakodnevici i zato je važno da pronađemo načine kako da se nosimo s izazovima koji su pred nama. – navode iz Studentskog savjetovališta.

Stručnjaci objasnili zašto su maske obavezne nakon cijepljenja i preboljenog koronavirusa

HZJZ je objavio dokument u kojemu nastoji objasniti zašto je potrebno nositi maske čak i kada niste u riziku od zaraze koronavirusom.

5 jednostavnih frizura za uredniji svakodnevni izgled

Obična, urednija frizura za uobičajen dnevni izgled ili jednostavna frizura za nešto profinjeniji izgled – donosimo 5 prijedloga koje možete napraviti u nekoliko minuta.

Studenti iz BiH s hrvatskom znanstvenicom otvaraju pitanje neuroloških poremećaja povezanih s bolešću COVID-19

Studenti medicinskih fakulteta u BiH organiziraju webinar na temu neuroloških poremećaja povezanih s bolešću COVID-19. Predavačica je prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes, spec. neurologije.

Još dva sveučilišta pružaju psihološku pomoć studentima iz područja pogođenih potresom

Na svojim telefonskim brojevima i online kanalima predstavnici još dvaju hrvatskih sveučilišta pružaju psihološku i psihosocijalnu pomoć studentima koji su proživjeli potrese.