LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Zdravlje i ljepota

Prečesto pranje donosi više štete nego koristi, a samo ovo su dijelovi tijela koje treba prati svaki dan

Stvar je u tome što su našem organizmu potrebne određene bakterije, a ako ih uklonimo neprestanim ribanjem kože, gubimo zaštitu i podložniji smo vanjskim utjecajima koji mogu biti itekako štetni.

Prevencija i borba protiv virusa: uz ovih pet namirnica suzbijte simptome prehlade i gripe

Uz neizostavne analgetike i lijekove za skidanje temperature, u borbi protiv zimskih virusa može vam pomoći i konzumacija određene hrane.

U duhu zajedništva: mladi medicinari organiziraju predbožićnu akciju darivanja krvi

Sve hrabre darivatelje, koji se odluče 12. 12. u Studentskom domu Stjepan Radić biti dio ove malo drugačije blagdanske priče, čekaju besplatni sendviči i nešto za popiti, a u najavi su također i pokloni iznenađenja.

Razlika između emocionalne i stvarne gladi: Uz ove savjete spriječite nepotrebno prejedanje

Nakon što prepoznate pojavu gladi koja nije potaknuta osnovnom ljudskom potrebom za hranom, postoji nekoliko trikova uz koje lakše možete prebroditi takvo stanje.

Psiholog na svojem TikTok profilu objasnio zašto je gledanje pornografije štetno

O tome je na svojem TikTok profilu govorio i psiholog Paul Shepperd koji je tu platformu iskoristio kako bi ljude upozorio na potencijalne opasnosti gledanja takvog sadržaja, a čini se da može utjecati i na zdravlje.

"Motivacija ovisnika za liječenje" - edukativno predavanje u prostorima zadarskog Sveučilišta

Predavanje se održava u sklopu projekta TU SAM ZA TEBE! kojeg uspješno provodi Nada, udruga za suzbijanje zlouporabe droga i savjetodavni centar za obitelji ovisnika. 

U Zagrebu će se održati radionice o zdravlju za buduće učitelje i nastavnike

Projekt-edukacija „I nastavnici/e promiču zdravlje” podijeljen je u tri velike cjeline: Tjelesno zdravlje i prehrana, Spolnost i zdravlje i Mentalno zdravlje – preveniraj, prepoznaj, pruži podršku.

Poslijediplomski studij Kreativne terapije sklopio suradnju s Klinikom za psihijatriju Sveti Ivan

Novina na ovom studiju jest  početak suradnje s Klinikom za psihijatriju Sveti Ivan iz Zagreba gdje će se u budućnost i odvijati nastava ovog poslijediplomskog specijalističkog studija.

Traže se školarci ambasadori prevencije poremećaja hranjenja

U natječaju mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovnih škola (7. i 8.) te prvog i drugog razreda srednjih škola, a zadatak za zainteresirane učenike je na kreativan način izraziti što za njih znači „RemekTijelo”.

Slušanje glasne glazbe može trajno oštetiti sluh, velik broj mladih nalazi se u direktnoj opasnosti

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti otkriva da sigurnu razinu buke predstavlja glazba koja ne prelazi 85 decibela. No, slušatelji često postave glasnoću na čak 105 decibela, što znatno šteti sluhu.