LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola

Osigurajte bespovratna sredstva za pohađanje bavarskih ili istočnoeuropskih institucija visokog obrazovanja

Ako ste razmišljali o pohađanju ljetne škole u Bavarskoj ili srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, ovo je vaša prilika – dodjeljuju se stipendije za ovu godinu, a roka za prijavu nema, otvoren je dok se stipendije ne iscrpe.

Ako ste razmišljali o pohađanju ljetne škole u Bavarskoj ili srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, ovo je vaša prilika – dodjeljuju se stipendije za ovu godinu, a roka za prijavu nema, otvoren je dok se stipendije ne iscrpe.

Raspisan je natječaj za BAYHOST stipendije studentima i mladim istraživačima za pohađanje ljetnih škola u Bavarskoj i srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.

Program stipendiranja otvoren je za sve discipline i pokriva naknadu za sudjelovanje u specijaliziranim tečajevima na visokoškolskim ustanovama u Bavarskoj ili u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, a moguća je i subvencija za smještaj ako već nije uključena u cijenu tečaja. Ljetne škole u Bavarskoj pronaći ćete na ovoj poveznici, a u u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi ovdje.

Prijave se mogu predati za bilo koju ljetnu škola koja se održava ove godine, a rok za prijavu je kontinuiran – dok se ne iscrpe subvencije. Zbog epidemiološke situacije u Europi stipendije se mogu iskoristiti i za virtualno prisustvovanje ljetnoj školi, no isplate se vrše najkasnije do 30. studenoga 2021. godine. Prijave se podnose elektronički na e-adresu: sekretariat-bayhost@bayhost.de.

Potrebni dokumenti za prijavu:
  • ispunjeni i potpisani prijavni obrazac i obrazac o zaštiti podataka
  • motivacijsko pismo u kojem ćete pojasniti razloge odabira tečaja/ljetne škole na engleskom ili njemačkom jeziku 
  • tablični CV na engleskom ili njemačkom jeziku s naglaskom na jezične sposobnosti
  • potvrda o sudjelovanju u ljetnoj školi
  • *za studente: potvrda o upisu u tekuću akademsku godinu i prijepis ocjena.

Isplata stipendija vrši se po završetku ljetne škole, kada dostavite dokaze o plaćanju ljetne škole (i smještaja, ako vam je bio potreban), potvrdu o sudjelovanju i kraći izvještaj (do jedne stranice teksta). U slučaju nepotpune prijave ili sudjelovanja na drugoj ljetnoj školi (koja nije u prijavnom obrascu) stipendija će biti umanjena ili povučena. 

Za sva pitanja oko prijavnog postupka možete se obratiti Regini Lohde na e-adresu: sekretariat-bayhost@bayhost.de.
FOTO: PIXABAY