LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

Sutra se sprema „koncert” kakav još nismo vidjeli, zvuk će se stvarati pokretima tijela

Studenti Muzičke akademije i studenti plesa Akademije dramske umjetnosti izvest će sutra u 19 sati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu projekt Umjetnička inovacija i pedagogija kreacije: stvaranje zvuka pokretima tijela u svjetlosnom snopu.

Uskoro počinje Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Prijavljeno ukupno 147 filmova, a program će se sastojati od 7 igranih , 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 3 animirana filma.

Feminizam u hrvatskoj književnosti: pet romana hrvatskih autorica koje vrijedi pročitati

Ženske (anti)junakinje, feministička pitanja, potraga za vlastitim identitetom i borba s duhovima prošlosti zajedničke su poveznice koje dijele ovi romani hrvatske književnosti.

Vjerna i gotovo četiri metra visoka replika Vukovarskog vodotornja osvanula u dvorištu škole

Na projektu su vrijedno radili bravari, zavarivači, elektroinstalateri, autolimari i autolakireri, uz asistenciju stručnih učitelja.

U Rijeci će se sljedeći tjedan održati 9. izdanje STIFF-a, a gradi ga ekipa od 40 i više volontera

Očekuje vas 40 filmova iz 16 zemalja, koje su među gotovo 700 filmova odabrale selektorice Maša Drndić, Marta Ban i Sendi Bakotić, a svi izabrani filmovi natječu se za titulu najboljeg igranog, dokumentarnog i animiranog filma te za pobjednika prema odabiru publike.

I ove godine mnogi hrvatski gradovi slave snagu i moć izvedbenih umjetnosti

Zastor će se u kazalištima podići za više od 100 predstava u čak 47 gradova.

Traži se najbolja pjesnička zbirka u Hrvatskoj, a pobjednika očekuju vrijedne nagrade

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 tisuća kuna, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.

Radovi mladih etnologa i antropologa: Studentica predstavila izložbu o vukodlacima, a uživalo se i u pjesmi

Ovakvi skupovi pokrenuti su još 2012. godine, a želja je kroz njih studente bolje upoznali s procesom i konačnim izgledom završnih radova, Također, ovo je prilika za mlade etnologe i antropologe koji su diplomirali u nedavnom razdoblju da izlože svoje diplomske radove. Ovaj put prisutni su mogli uživati u zanimljivoj izložbi i vokalnoj izvedbi.

U Zagrebu se organizira predstava koja na zanimljiv način predstavlja život osoba oštećena vida

Kako poručuju iz MIST-a cilj im je na zabavan i duhovit način pokazati djeci i mladima kako se osobe s invaliditetom od ostalih ljudi ne razlikuju ništa više, no što se svaki pojedinac razlikuje od ostatka društva: žele se zabavljati i družiti s vršnjacima, svatko od njih ima svoje želje, snove i strahove.

CNN objavio listu turistički 'najpodcjenjenijih' mjesta u Europi: Među njima se našao i jedan hrvatski grad

Popis sadrži pregršt kontinentalnih gradova poput Basela, Antwerpena, Vilniusa, a u izboru se našao i jedan primorski biser iz Istre.