LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

Jason Schwartzman u filmu „Asteroid City”, odnosno, impozantnoj avanturi neočekivanih vanzemaljskih došljaka

Margot Robbie, Bryan Cranston, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Jeff Goldblum – tek su neka od imena koja će se pojaviti u 11. po redu filmskom ostvarenju Wesa Andersona.

Na Sveučilištu u Zagrebu održat će se diskusija na temu autorskih prava na internetu

Na okruglom stolu govorit će se o položaju kreatora glazbenih, filmskih, audiovizualnih, medijskih i drugih sadržaja na internetu te o zakonskim okvirima i budućim izazovima tog tržišta.

Grupa KISS dobiva svoj film

Grupa KISS, koja je proglašena jednom od najboljih izvođača heavy metal-glazbe u povijesti, iduća je u redu svjetski poznatih glazbenika koja će dobiti svoju filmsku adaptaciju, i to zahvaljujući Netflixu.

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se panel na temu povezanosti umjetnosti i novih medija

Cilj je panel rasprave, koja će održati u četvrtak u Svečanoj dvorani Akademije za umjetnost i kulturu, upoznati i informirati zainteresirane o povezanosti kulture, umjetnosti i medija, odnosno kako su mediji nekad funkcionirali i kako oni danas djeluju u svijetu kroz gledišta i iskustva panelistica iz predmetnog područja.

Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock iz Zadra tamošnjim studentima pružila mogućnost da dostave svoju poeziju

Tema je ovogodišnjeg natječaja početak proljeća te je upravo ovo sjajna prilika za sve studente da pokažu svoj talent i ljubav prema poeziji. 

U Zagrebu se održavaju besplatne radionice pjevanja za žene i queer osobe

Na radionicama će polaznice predložiti i odabrati pjesme koje će se potom tekstualno prilagoditi temama koje budu odabrane na zajedničkom sastanku, i naučiti pjevati metodom „po sluhu“. Tijekom rada učit će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevavanja te zborskog pjevanja u jednoglasju ili višeglasju. Svi su dobrodošli/e, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje.

Na Sveučilištu u Rijeci možete pogledati izložbu posvećenu mornarima

 Izložbom se želi ukazati na doprinos hrvatskih mornara ovom istraživanju te naglasiti važnost hrvatske pomorske tradicije i baštine kao i činjenicu da su mnogi hrvatski pomorci svojim djelovanjem ostavili trag i u iseljeništvu.

U Istri se otvara izložba koja arheologiju predstavlja na humorističan način

Nakon što je otvorena u Zagrebu, izložba „Smiješna strana arheologije” stiže i u Pulu, a za posjetitelje ostaje otvorena sve do 14. svibnja.

U Galeriji SKC u Rijeci studenti će imati priliku razgovarati o manipulaciji i nasilju u kreativnim industrijama

Razgovorom sa psihologinjama u Galeriji SKC zatvorit će se i skupna izložba APURI studentica „Što radiš, ženska glavo?“ te zaključiti sedmodnevni umjetničko-aktivistički program SKC-a povodom Dana žena.

Imaš super kratkometražni film, ali ti fali mali poguranac? Ovo je natječaj koji trebaš pogledati

Putem ovog natječaja Izvan fokusa će osigurati troškove potrebne za realizaciju snimanja za minimalno jedan film, točnije kratkometražni igrani film, u iznosu od 700 EUR  do maksimalno 1.500 EUR.