LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

Unatoč raznim nagađanjima Interliber i ove godine besplatan – evo uz koje se mjere održava

Interliber će se održati od 10. do 15. studenog pod posebnim mjerama kako ne bi došlo do širenja zaraze koronavirusom.

Za izložbe mladih autora osigurava se prostor, promocija i tehnički zahtjevi; moguće i pokrivanje troškova

– Ovo je šesta godina da autorima mlađe generacije nudimo jedinstvenu priliku da se predstave u atraktivnom prostoru u centru Splita. – ističe voditelj programa Kluba Zona.

Gavellina dvorana nije u funkciji zbog potresa, ali planiraju se izvedbe na drugoj lokaciji

– Želja nam je, koliko nam okolnosti dopuštaju, nastaviti s radom, stoga smo u stalnoj potrazi i dogovorima s prostorima koji bi nas mogli ugostiti i gdje bismo mogli realizirati svoje programe. – ističu iz Gavelle.

„Mesija Dine” – drugi nastavak jednog od najuspješnijih SF-romana sumnja u velike ideje

„Mesija Dine” drugi je od šest nastavaka kronike F. Herberta, a hrvatsko izdanje donosi Egmont. Donosimo njegovu recenziju, a jednim ćemo primjerkom nagraditi i nekoga od vas.

Potresna priča o obitelji koja se objesila, temeljena na stvarnom događaju, prikazat će se i u Zagrebu

„Obitelj je eksperiment, etnološka studija današnjega privatnog života i izložba svakodnevice. Temelji se na stvarnom događaju iz 2007. godine kada se u francuskom gradu Calaisu jedna cijela obitelj objesila", poručuju iz HNK-a Zagreb.

Korisnicima dostupna nova usluga dostave knjiga iz knjižnice na kućni prag

GISKO ima novu, besplatnu uslugu za korisnike koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti doći u knjižnicu. Riječ je o usluzi dostave knjiga na kućnu adresu koja će biti dostupna nakon Svih svetih.

Filmovi studenata iz Zagreba i Osijeka privukli značajan interes publike na Filmskoj RUNDI

Posebnu je pozornost publike privukla Studentska RUNDA, runda filmova čiji su autori studenti Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu, a ove je godine prikazan i film mlade Osječanke i studentice Akademije za umjetnost i kulturu Marije Josipović.

Studentski časopis „Notan” u potrazi je za novim suradnicima i članovima uredništva

U časopisu studenti mogu objavljivati svoje umjetničke, seminarske i/ili znanstvene radove ili pak dati svoj doprinos crtanjem, fotografiranjem, grafičkim oblikovanjem ili lektoriranjem.

Mlada umjetnica, asistentica s AUKOS-a, predstavlja „Dune – the Desert Planet” u Galeriji SC-a

U Galeriji SC postavlja se izložba mlade osječke multimedijske umjetnice, voditeljice Galerije Kazamat koja radi i kao asistentica na Akademiji za umjetnost i kulturu.

Zabilježeno više od tisuću posjetitelja „Breaking newsa”; besplatno razgledavanje moguće do 25. 10.

– Usprkos neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, brojnim ograničenjima i mjerama opreza pozitivno smo iznenađeni interesom javnosti i brojem posjetitelja koji su došli na izložbu i u naš muzej. – istaknuo je ravnatelj MUO-a.