LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

„Trešnjevka za 10” –  besplatno pogledajte fotografije kojima su uhvaćene promjene

– Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela, hvata promjenu, bilježi – napisali su iz CeKaTe-a. 

Uskoro koncert orguljašice koja je prije nekoliko godina diplomirala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji

– Josipa Leko predstavit će se djelima Mendelssohna, Brahmsa, Karg-Elerta, Rihma i Regera na sjajnom Riegarovom instrumentu dvorane Bersa – poručuju s Muzičke akademije.

Riječke studentice izradile ilustracije za kalendar SKC-a Rijeka

I ove je godine Studentski kulturni centar u Rijeci dobio kalendar s ilustracijama koje su izradile riječke studentice s Akademije primijenjenih umjetnosti.

FOTO: Pogledajte „Memogram”, fotografije dobitnika dviju Rektorovih nagrada

Od 22. do 27. veljače u ADU Galeriji f8 bit će izložene fotografije Ivana Gundića koji trenutno pohađa diplomski studij fotografije, a koji je završio preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti.

Posjetili smo zanimljivu izložbu o osječkom odvjetniku koji je ubijen u Auschwitzu

U vrijeme kada nemamo mogućnosti otići na kavu ili koncert, idealna je prilika posjetiti neku od izložbi u muzejima koji su i dalje otvoreni za javnost. Donosimo osvrt na jednu od njih koja upoznaje posjetitelje s ostavštinom Hermanna Weissmanna.

Ovog vikenda pogledajte „Svjetove”; autorica je 19-godišnja studentica

– Izložba „Svjetovi” naziv je za seriju vizuala. Izvorno je nastala nakon istraživanja u kojem je autorica intervjuirala dvadesetak osoba različite dobi, spola i životnih priča. – navode iz Galerije SKC-a.

„Mentalne mape” stručnog suradnika ALU-a moguće pogledati u Savskoj 25

Narednih je dana u Galeriji SC moguće pogledati izložbu Ivana Kovačevića koji je 2017. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, a gdje trenutno radi kao stručni suradnik.

Dvoje mladih plesača znanja sa studija na ADU-u primjenjuju u projektu „Individue(t)”

– Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. – navode iz producentske kuće SABMARINE.

Vlada podržala prijedlog – 2021. bit će Godina čitanja!

U sklopu Godine čitanja održat će se niz aktivnosti i edukacija za odgojno-obrazovne radnike koji će promicati čitanje i čitalačku pismenost kod djece i mladih.

DA! Festival u organizaciji studenata arhitekture i dizajna stiže u novom formatu

– Možda nećete morati prošetati do Kačićeve 26, ali duh Festivala i zanimljiva i korisna predavanja neće se promijeniti. – ističu organizatori DA! Festivala.