LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Studentski dom u Požegi od rujna prima studente; objekt ima medijateku, teretanu i još mnogo toga

Prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi otkrio nam je što se nalazi u Studentskom domu u Požegi te kada studenti mogu očekivati natječaj za smještaj i useljenje u dom.

Prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi otkrio nam je što se nalazi u Studentskom domu u Požegi te kada studenti mogu očekivati natječaj za smještaj i useljenje u dom.

Izgradnja i opremanje Studentskog doma u Požegi projekt je vrijedan oko 32 milijuna kuna koji je provelo Veleučilište u Požegi s partnerom Studentskim centrom Požega. Projekt je svoj završetak dočekao krajem lipnja, kada je na svečanom otvaranju bio i sam premijer Andrej Plenković.

Kako doznajemo od prodekana za razvoj doc. dr. sc. Berislava Andrlića, prof. v. š, dom je u potpunosti opremljen te će od rujna biti useljiv za studente. Natječaj za smještaj bit će objavljen tijekom srpnja i kolovoza.

– Bitno je naglasiti da osim smještajnih kapaciteta ima i medijateku, teretanu, praonicu rublja, kuhinju s restoranom, spremište za bicikle te se nalazi uz gradske bazene u Požegi – nadodao je prodekan Andrlić.

U okviru projekta izgrađen je i opremljen studentski dom bruto površine 2888,66 m2 koji u svom sastavu ima 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Cilj je bio doprinijeti smanjenju troška studiranja u gradu Požegi izgradnjom studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju, unapređenje kvalitete života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje i time osiguravanje popunjenosti kapaciteta studentskog doma. Detalje o projektu možete pronaći na poveznici.
FOTO: FACEBOOK / VELEUČILIŠTE U POŽEGI