LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljednji dan svjetlosne atrakcije

FOTO: Posjetili smo Festival svjetla, ovo su neki od najatraktivnijih prizora!

Simbolično na prvi dan proljeća započeo je šesti po redu Festival svjetla u Zagrebu. Tijekom pet dana festivala 29 svjetlosnih atrakcija postavljeno je na 24 različite lokacije, a u subotu je Zagrebom na trenutak zavladao mrak.

Simbolično na prvi dan proljeća započeo je šesti po redu Festival svjetla u Zagrebu. Tijekom pet dana festivala 29 svjetlosnih atrakcija postavljeno je na 24 različite lokacije, a u subotu je Zagrebom na trenutak zavladao mrak.

S prvim danom proljeća započeo je šesti po redu Festival svjetla u Zagrebu. Tijekom pet dana festivala 29 svjetlosnih atrakcija postavljeno je na 24 različite lokacije, a u subotu je Zagrebom na trenutak zavladao mrak. I mi smo posjetili osvjetljene lokacije Zagreba, a u nastavku donosimo više informacija o zbivanju i fotogaleriju prekrasnih svjetlom okupanih prizora.


Otvorenje

 

Otvorenje festivala održano je 20. ožujka na Trgu Marka Marulića, na 500. godišnjicu njegove smrti. Šest LED-balerina iz Francuske otvorilo je ovaj čarobni festival te na taj način uz voditeljicu Ivu Šulentić poželjelo dobrodošlicu svim posjetiteljima. Ulaz na sve programe festivala je besplatan te traje od 20. ožujka do zaključno danas u terminu od 18 do 23 sata.
 

Festival svjetla u subotu napravio iznimku

 

U subotu, 23. ožujka, povodom Sata za planet Zemlju, Festival svjetla Zagreb svoje je instalacije u 20.30h ugasio na 15 minuta.

„Sat za planet Zemlju nudi trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima, kao i o jedinom domu koji svi dijelimo.“,  navode na službenim stranicama Festivala svjetla Zagreb.

Također, za ovu je priliku multimedijalni umjetnik Alex Brajković kreirao glazbeno-zvučnu kompoziciju u trajanju od 15 minuta.


Naše preporuke

 

Nas je ove godine posebno očarala Proljetna simfonija na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta te Čuvari budućnosti na Trgu hrvatskih velikana. Za one nešto mlađeg uzrasta toplo preporučujemo Balončiće u Parku Zrinjevac, U oblacima na Trgu Mažuranića te Neon Playground na Dubravkinom putu. Naposljetku, za one željne dinamike i promjena preporučili bismo Krijesnice na Trgu Mažuranića, Za mir! u Parku Ribnjak te Kocku u Masarykovoj ulici.

Svakako vrijedi posjetiti sve atrakcije te barem na trenutak zalutati u svijet boja, umjetnosti, tehnologije, mašte i čarolije.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ MATEA HARAMIJA