LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Splitsko sveučilište raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija studentima

Stipendije će ove akademske godine primiti 137 studenata i studentica, evo kako se možete prijaviti.

Stipendije će ove akademske godine primiti 137 studenata i studentica, evo kako se možete prijaviti.

Službeno je otvoren Natječaj za dodjelu do 137 stipendija studentima Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2023./24. Studenti se za stipendije mogu prijaviti do 22. siječnja te se one dodjeljuju po kategorijama.
 

Prva kategorija


Čine je redoviti studenti koji su po prvi puta upisani u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih studija te kratkih stručnih studija.
 

VEZANO: Rekordne stipendije vrijedne do 5.000 eura godišnje podijeljene studentima diljem Hrvatske


 

Druga kategorija


Njoj pripadaju redoviti studenti viših godina studija koji su u svakoj godini dosadašnjih studija (uključujući i 1. i 2. ciklus visokog obrazovanja) ostvarili najmanje 60 ECTS bodova (ne računajući fakultativne kolegije) i prosjek ocjena u dosadašnjem studiranju (uključujući i 1. i 2. ciklus) od najmanje 3,5 te studenti koji se po prvi puta upisuju u prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a koji su preddiplomski studij završili u predviđenom roku s prosjekom ocjena od najmanje 3,5. Ne računaju se ECTS bodovi ostvareni u tekućoj akademskoj godini.

Iznosi stipendija su 150 eura mjesečno, odnosno 1.800 eura godišnje po studentu. 
 

„Studenti koji studiraju na dvije/više sastavnica, studija, smjerova ili modula imaju pravo na jednu stipendiju Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2023./2024., a podnose dvije/više prijava (s potvrdama obje/više sastavnica), bit će raspoređeni na onu rang listu gdje ostvaruju bolji plasman.“ – stoji u Natječaju.


Više informacija pročitajte ovdje.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT VIA CANVA, ILUSTRACIJA