LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt TESI

Prvi studij društvenih inovacija: suradnja šest sveučilišta na području Jadrana uključujući i Sveučilište u Zagrebu

Predstavljen je koncept budućeg zajedničkog studija u području društvenih inovacija. Program će biti realiziran suradnjom šest europskih sveučilišta, uključujući i Filozofski fakultet zagrebačkog sveučilišta.

Predstavljen je koncept budućeg zajedničkog studija u području društvenih inovacija. Program će biti realiziran suradnjom šest europskih sveučilišta, uključujući i Filozofski fakultet zagrebačkog sveučilišta.

U Veneciji je održan završni događaj projekta TESI – Training and Education in Social Innovation u kojem sudjeluje i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljen je koncept budućeg zajedničkog studija u području društvenih inovacija. Program će biti realiziran suradnjom šest europskih sveučilišta, uključujući i Filozofski fakultet zagrebačkog sveučilišta.

Partneri na projektu su Sveučilište Alma Mater iz Bologne (vodeći partner) i Sveučilište Iuav iz Venecije za Italiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu za Hrvatsku, Filozofski fakultet Sveučilišta u Beogradu za Srbiju, Sveučilište u Tirani za Albaniju i Znanstveno-istraživački centar Koper za Sloveniju.
 

Društvene inovacije relativno zapostavljeno područje društvenih znanosti u Hrvatskoj te smo sretni da smo se ovim projektom uspjeli povezati s kolegama koji se bave ovom temom u široj jadransko-jonskoj regiji, što je baza za daljnji razvoj tog područja na našem sveučilištu i u Hrvatskoj općenito. Važno je podići svijest o društvenim inovacijama jer se brojni društveni problemi ne mogu riješiti tehnološkim inovacijama, od kojih se puno, ili čak previše, očekuje, ističe prof. dr. sc. Dragan Bagić, koordinator projektnog tima s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za Universitas portal.


Novi studijski program moći će upisati mladi profesionalci i praktičari društvenih inovacija. Uvjet je da već imaju određenu razinu akademskog obrazovanja. Nastavu će izvoditi nastavnici sa svih partnerskih sveučilišta, a svaki student provest će stručnu praksu u jednoj od partnerskih zemalja.

Glavni je cilj TESI projekta partnerstvo u formuliranju zajedničkog studijskog programa društvenih inovacija, a glavni ishod stvaranje inovativne transnacionalne mreže sveučilišta i ostalih institucija koji rade u području društvenih inovacija.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA