LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Talibanska zabrana

Zatvaranje kozmetičkih salona diljem Afganistana: gubitak 60 000 radnih mjesta

Frizerski i kozmetički saloni diljem Afganistana zatvorit će se sljedećih tjedana zbog nove odluke koju su donijeli talibani.

Frizerski i kozmetički saloni diljem Afganistana zatvorit će se sljedećih tjedana zbog nove odluke koju su donijeli talibani.

Frizerski i kozmetički saloni u Afganistanu od početka su bili trn u oku talibanske vlasti te su nakon dvije godine vladavine odlučili stati na kraj salonima. Od dolaska na vlast u kolovozu 2021. godine, kad su se američke snage povukle, ženama su ukinuli pristup učionicama, teretanama i parkovima, prenosi BBC.

Zbog nove zabrane doći će do gubitka oko 60 000 ranih mjesta, a za neke vlasnice salona to označava kraj jedinog izvora financija. Ta je vijest dovela još jedan val nevjerice i tuge u Afganistan. 

Nisam smjela sama izlaziti iz kuće, ali uspjela sam nagovoriti muža i dopušteno mi je da dva-tri puta godišnje odem u kozmetički salon, objasnila je jedna od sugovornica za BBC i nadodala da je razvila duboko prijateljstvo s jednom od radnica salona.

Kozmetički saloni nisu samo mjesto na kojem se uređuje fizički izgled, već i prilika za ženu da razvije nova prijateljstva i dobije slobodu razgovora s nekime tko ju razumije.
FOTO: PIXABAY