LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Zavičajni klub hercegovačkih studenata

Zavičajni klub hercegovačkih studenata  - Studentski.hr

Zavičajni klub hercegovačkih studenata osnovan je 1995. godine, i od tada djeluje na Sveučilištu u Zagrebu. Okuplja hercegovačke studente koji dolaze na studij u Zagreb ili su podrijetlom iz Hercegovine. Cilj ZKHS-a je okupljanje studenata iz Hercegovine, kao i svih onih koji se tako osjećaju, borba se za studentska prava, te promicanje tradicije i običaja hercegovačkog kraja, u suradnji i razmjeni iskustava s drugim udrugama, prateći uz to i sva druga relevantna društvena, kulturna i gospodarska zbivanja u Hercegovini, u Zagrebu i šire.

Trenutni broj članova je oko 500, a u raznim sekcijama Kluba djeluje oko stotinu aktivnih članova. Sadašnji predsjednik Kluba je Tomislav Mandurić, zamjenik predsjednika je Zvonimir Barać, a tajnica je Gabriela Mitar. Sastanci Predsjedništva i članova Kluba održavaju se svaki tjedan, ponedjeljkom u 20 sati u SD „Stjepan Radić“.

Klub djeluje kroz brojke sekcije: folklornu , dramsku, športsku, literarnu, društveno-aktivističku, i ostale sekcije. Od projekata koje radimo možemo izdvojiti „Turnir u uličnoj košarci „Stjepan Radić““, „Hercegovački malonogometni kup“, izdavanje studentskog časopisa „Moj kamen“, „Večer kulture“, javne tribine, humanitarne akcije, studentska druženja i još mnogo toga.