LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Opuštanje na internetu

Popis zanimljivih web-stranica za ​​​​​​​isključivanje​​​​​​​ mozga

Umjesto da slobodno vrijeme provodite na internetu na način da vam izaziva još više stresa, donosimo web-stranice koje služe za opuštanje, a za koje zasigurno niste dosad čuli.

Umjesto da slobodno vrijeme provodite na internetu na način da vam izaziva još više stresa, donosimo web-stranice koje služe za opuštanje, a za koje zasigurno niste dosad čuli.

Suvremeni je čovjek izložen stresu više nego ikada prije. I ono malo slobodnog vremena često se potroši skrolajući društvene mreže ili čitajući vijesti, što nimalo ne pomaže. No, internet se može koristiti i na način da djeluje opuštajuće. Donosimo popis web-stranica koje će vam pomoći da barem nakratko zaboravite na sve obveze.
  • Ne radite ništa 2 minute
Zvuči vrlo jednostavno, ali kad ste proveli dvije minute ne radeći apsolutno ništa, bez distrakcija? Mislite da je to jednostavno? Pokrenite poveznicu i pokušajte!
  • Nacrtajte nešto
Stranica Silk nudi mogućnost crtanja valova pomicanjem miša. Postoji i stranica Imagination koja također omogućuje crtanje pomoću miša, ali s malo drukčijim vizualnim oblicima.
  • Napravite vlastitu galaksiju
29a je slična kao prethodne dvije, međutim, ovdje imate mogućnost stvoriti vlastitu galaksiju.
  • Stvorite vlastite slike
Zahvaljujući stranici/aplikaciji This Is Sand možete stvoriti vlastite slike nižući pijesak koji pada po ekranu. Rezultat zaista može ispasti predivno. 
  • Skladajte vlastiti zvuk ili poslušajte opuštajuće zvukove
A Soft Murmur pruža mogućnost slušanja zvukova različitih ambijenata, pa tako dok ste kod kuće, možete slušati zvukove kafića. Uz to možete kombinirati i zvukove iz prirode poput vjetra, kiše, oluje, vatre ili cvrkuta ptica.
  • Skladajte svoju pjesmu
Premda zvuči slično kao prethodno, stranica MusicLab nudi skladanje vlastite pjesme pomoću instrumenata. Ne morate znati svirati pravi instrument da biste mogli uživati u kreiranju vlastite glazbe (za početak barem samo za svoje uši).
  • Probajte interaktivnu vizualizaciju glazbe
Experiments with Google odličan je način za opuštanje jer sadrži niz videa s umirujućom glazbom i pokretima koji su u skladu s njom. Oblici se kreću, spontano komuniciraju te se međusobno povezuju.
  • Smirite se uz aplikaciju Calm
Calm je web-stranica i aplikacija koja nudi tehnike opuštanja. Samostalno možete odabrati koje tehnike želite s obzirom na vrijeme koje imate na raspolaganju. Nakon što odaberete, narator vas vodi kroz meditaciju (na engleskom jeziku), a na vama je samo da zatvorite oči i slušate upute.

Udobno se smjestite i uživajte u kreativnom izražavanju. Što god da odaberete, nemojte misliti na ishod, nemojte misliti ni na što. Opustite svoje moždane vijuge i prepustite se. Nakon toga bit ćete svježiji, odmorniji i puni energije za obavljanje svakodnevnih obveza. 
FOTO: PIXABAY