LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KRATKO I JASNO

Stomatologinja upozorava da nije dobra ideja prati zube odmah nakon ispijanja kave, evo i zašto

Zdravi zubi važni su za cjelokupno zdravlje našeg tijela, stoga nemojte zanemariti brigu o njima, čak ni uživajući u omiljenom napitku.

Zdravi zubi važni su za cjelokupno zdravlje našeg tijela, stoga nemojte zanemariti brigu o njima, čak ni uživajući u omiljenom napitku.

Kava je piće koje mnogi od nas vole popiti ujutro ili tijekom dana kako bismo dobili potrebnu energiju i budnost. Međutim, često se zaboravlja na to kako kava može utjecati na naša usta i zube.

Stomatologinja Vera Tang za Yahoo Life upozorava da nije dobra ideja prati zube odmah nakon ispijanja kave, a razlog za to leži u činjenici da je kava kisela. Proteinima iz sline treba oko pola sata da razgrade tu kiselinu u našim ustima, a ako peremo zube odmah nakon ispijanja kave, guramo kiselinu u pore na zubima, što može dovesti do oštećenja zubne cakline i osjetljivosti zubi.

No, postoji dobra vijest za one koji kavu piju s puno mlijeka. Naime, mlijeko smanjuje razinu kiselosti u ustima, što posredno pomaže zubima. Ipak, i u tom slučaju stomatologinja preporučuje da prije neposrednog pranja zubi promućkate malo vode u ustima jer ćete na taj način pomoći isprati kiselinu.

Zdravi zubi važni su za cjelokupno zdravlje našeg tijela, stoga nemojte zanemariti brigu o njima, čak ni uživajući u omiljenom napitku.
FOTO: UNSPLASH