LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI STRUČNJAKA

Ovo su greške koje prilikom pranja zuba ponavljamo svaki dan

Mnogi od nas godinama  nesvjesno ponavljaju iste greške prilikom pranja zuba, Dr. Sahil Patel, stručnjak s bogatim iskustvom iz Marylebone Smile Clinic, otkriva koje su to greške i kako ih možemo ispraviti.

Mnogi od nas godinama  nesvjesno ponavljaju iste greške prilikom pranja zuba, Dr. Sahil Patel, stručnjak s bogatim iskustvom iz Marylebone Smile Clinic, otkriva koje su to greške i kako ih možemo ispraviti.

Briga o oralnom zdravlju ključna je za cjelokupno blagostanje, no mnogi od nas godinama nesvjesno ponavljaju iste greške prilikom pranja zuba.

Jedna je od najvećih pogrešaka koju mnogi od nas čine namakanje četkice za zube prije nanošenja paste. Dr. Sahil Patel, stručnjak s bogatim iskustvom iz Marylebone Smile Clinic, ističe da namakanje četkice zapravo razrjeđuje pastu za zube, piše B92. Pasta već sadrži optimalnu količinu vlage, a ako je četkica prethodno namočena, brže se stvara pjena i potiče nas da ispljunemo pastu prije nego što smo je dovoljno iskoristili. Dakle, preporučuje se nanošenje paste izravno na suhu četkicu kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost čišćenja.

Dr. Patel također naglašava važnost pravilnog redoslijeda četkanja. Umjesto da započinjemo četkanje prednjih zuba, preporučuje se početi od stražnjih zuba. Često zanemarujemo teže dostupne stražnje zube, što može rezultirati nepotpunim čišćenjem i nakupljanjem plaka. Počevši od stražnjih zuba, osiguravamo da posvetimo dovoljno vremena i pažnje svakom dijelu usne šupljine.

Kada je riječ o interdentalnoj higijeni, mnogi razmišljaju o upotrebi konca za zube, međutim dr. Patel savjetuje korištenje interdentalnih četkica kao alternativu. Ove male četkice omogućuju da dosegnemo teže pristupačna područja između zuba, uklonimo ostatke hrane i plaka te pružimo dodatnu njegu desni. 

Ispravljanje ovih uobičajenih pogrešaka i usvajanje preporučenih metoda pomoći će nam u održavanju zdravog osmijeha i cjelokupne oralne dobrobiti, ali važno je napomenuti i da redovni posjet stomatologu igra ključnu ulogu u očuvanju oralnog zdravlja. Stomatološki pregledi omogućuju rano otkrivanje potencijalnih problema i pružaju stručne savjete za održavanje zdravih zuba i desni.