LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava

Stand-up komičari koji znaju dotaknuti živac

Neukusne šale njihova su svakodnevnica, a svojim besramnim pristupom sebi su izgradili zavidne karijere.

Neukusne šale njihova su svakodnevnica, a svojim besramnim pristupom sebi su izgradili zavidne karijere.

Neukusna je šala i dalje samo šala. No do koje mjere su uspjeli stand-up komičari naljutiti svijet svojim izjavama i koliko su uspješno nastavili sa svojim karijerama, donosimo vam u prilogu o trima stand-up komičarima koji su jedni od najvećih distributera smijeha i kritičnosti.

Na trećem je mjestu Jim Jefferies, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju te je vjerojatno i ostao u lošem sjećanju ljudima u svojoj rodnoj Australiji. Naime, kada je u svom specijalu FREEDUMB govorio o nastupu u Australiji na kojem je ismijavao aktualne okolnosti vezane uz Billa Cosbyja 2016. godine, zbog loših kritika morao je više puta naglasiti kako se samo šali. Unatoč lošim kritikama Jim Jefferies dobio je i svoj samostalni show The Jim Jefferies show.

Drugo mjesto na ovoj ljestvici dobiva Bill Burr. Bill Burr je postao poznat javnosti 2006. godine kada je na jednom showu u Philadelphiji slučajno sam sebe sabotirao lošim početkom nastupa, nakon čega ga je publika izviždala. Burr se toliko naljutio da je izvrijeđao cijelu prostoriju, ali i stanovnike Philadelphije uopće. Publiku je izvrijeđao do te mjere da su se svi počele smijati. Tim je događajem započeo vrtoglavi uspjeh njegove karijere, od specijala pa i do glume u animiranoj seriji F is for Family.

Miach rasprodala prvi samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture!


Na prvom mjestu ove kratke liste nalazi se preminuli George Carlin. George Carlin svojim je posebnim narativnim stilom publike dovodio ne samo do smijeha, već i naprednog promišljanja koje je bilo baza njegovih kritika. Od religija do globalnog zatopljenje, George Carlin pokrio je svaku temu svojim dugogodišnjim radom koji je čak ostao relevantan u današnje vrijeme. George Carlin bio je jedan od onih mislioca koji vam toliko istine kaže zapakirane kao šal da se uopće ne možete naljutiti na njega i zato smatramo da zaslužuje biti na prvom mjestu ove liste.

Dakako brojni drugi uspjeli su postaviti sebe u centar medijske pozornosti, poput Davea Chappella, Chrisa Rocka i Rickyja Gervaisa. Ono što je zajedničko svim ovim izvođačima jest to što su uspjeli naljutiti ljude na šalama sličnog sadržaja, a tu su i teme koje su smatrane tabu temama u društvu. No na temelju tabu tema ne može se suditi stand-up komičaru jer su te teme ujedno i dio njihova posla.

Veliki uspjeh: FOI-jeva istraživačka skupina osmislila algoritam za lociranje pilota uljeznih dronova!


FOTO: PIXABAY