LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Barbie aktivizam

Barbie se vraća sa stilom: stižu novi modeli lutkica, ali i TV-serija

Slavna Barbie vraća se u velikom stilu! Osim što stiže nova kolekcija lutkica, gledat ćemo je u suvremenijoj, progresivnijoj verziji na malim ekranima.

Slavna Barbie vraća se u velikom stilu! Osim što stiže nova kolekcija lutkica, gledat ćemo je u suvremenijoj, progresivnijoj verziji na malim ekranima.

Za kraj 2020, koja nije bila laka, prenosimo vam jednu fora vijest. Naime, Jolie.hr piše da se slavna Barbie vraća u suvremenijoj, progresivnijoj verziji nakon brojnih kritika zbog komercijaliziranja ženske ljepote. 

Mattel, američka multinacionalna tvrtka za proizvodnju igračaka koja je zaslužna za kreiranje najslavnije svjetske plavuše, okrenula je ploču poslovanja. Više ne pribjegava netolerantnoj rasnoj ekskluzivnosti, nametanju nerealnih standarda ljepote i svemu onom što je s negativnom konotacijom bilo dio njene poslovne politike. Sada stižu novi modeli barbika, ali i TV-serija za najmlađe s inspirativnim ženama u glavnim ulogama.

Unatoč velikom padu prodaje, izdana je posve nova, nadasve originalna Barbie kolekcija. Nosi naziv Inspiring Women jer je posvećena inspirativnim ženama koje su uspješno promijenile tijek ljudske povijesti, iako im je pritom stoput rečeno da nisu dovoljno pametne, dovoljno sposobne – ukratko da nisu dovoljne.  

Nova Barbie kolekcija, ali i serija, promicat će povijesnu represivnu ambiciju žena i učiti ih da one jesu dovoljne. Upoznavajući se s Fridom Kahlo, Rose Parks, Florence Nightingale i brojnim drugim ženama-lavicama, najmlađe gledateljice saznat će da im ništa ne stoji na putu prema uspjehu osim njih samih. 

FOTO: INSTAGRAM / A PLASTIC TAN