LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Romantični odnosi

3 stvari koje definitivno ne biste trebali raditi nakon prekida

Prekid ljubavne veze težak je i ponekad dugotrajan proces u životu svakog studenta. No, ipak postoji par stvari čijim izbjegavanjem prebolijevanje bivšeg partnera/ice ide lakše. Pripremili smo 3 stvari koje će vam pomoći da se uspješnije suočite s prekidom i nastavite dalje.

Prekid ljubavne veze težak je i ponekad dugotrajan proces u životu svakog studenta. No, ipak postoji par stvari čijim izbjegavanjem prebolijevanje bivšeg partnera/ice ide lakše. Pripremili smo 3 stvari koje će vam pomoći da se uspješnije suočite s prekidom i nastavite dalje.

Prekid ljubavne veze stresan je događaj za koji ćete gotovo uvijek misliti da se nije mogao dogoditi u gore vrijeme. No, istina jest da je to jednostavno stvar koja nikad nije jednostavna niti lako prebrodiva. Ipak, bez obzira na to koliko vam je teško suočiti se s novonastalom promjenom u vašem životu, postoje neke stvari koje biste trebali izbjegavati kako ne biste sami sebi produžili težak period, a da niste ni svjesni.

Donosimo vam tri stvari o kojima biste trebali promisliti barem dvaput prije nego što se na njih odlučite.

1. Potiskivanje misli

Svi smo prošli faze i trenutke u životu kad smo na ono što nam se događa zatvorili oči s nadom da će i naše srce učiniti isto. Potiskivanje misli strategija je izbjegavanja razmišljanja o lošim stvarima koje su nam se dogodile ili se trenutno događaju. Iako ponekad nije loša taktika za zaobilaženje negativnih emocija ili lošeg raspoloženja, za prekid ljubavne veze definitivno ne može biti opcija. Patnja je prirodan proces kojem se ljudska bića ne bi trebala opirati. Nemojte izbjegavati bol ili se uvjeravati u to da ste u redu. U redu je ne biti u redu. Analizirajte ono što se dogodilo i razjasnite si zašto se dogodilo. Potiskivanjem ćete samo odgoditi proces žalovanja koji će vas snaći kada budete najmanje očekivali. Preduhitrite to i dopustite si da budete tužni, ljuti i razočarani sve dok se ne osjetite spremnima za nastaviti dalje i usmjeriti misli na druge stvari u vašem životu.

2. Ulijetanje u novu ljubavnu vezu

Kako god da je vaša ljubavna veza završila i koliko god možda bili ljuti na bivšeg partnera / bivšu partnericu, instantna zamjena novom osobom donijet će vam više težih nego olakšavajućih trenutaka. Naravno, vaš novi dečko ili djevojka mogu stvarno biti pažljivi, duhoviti i sve ono što vas inače privlači, ali činjenica je da si prije svega dugujete vrijeme za sebe. Iskoristite to što ste ostali sami! Bez obzira na to koliko se činilo teško i užasno, ima svojih prednosti. Posvetite se nekoj aktivnosti za koju prije niste imali vremena ili knjizi koja vas već dugo tužnjikavo promatra s police. Naučite biti sami. Ulijetanje u novi ljubavni odnos bez da ste se prethodno suočili sa svojim mislima, osjećajima te ih uspjeli postaviti na svoje mjesto, stvarat će vam nepotreban pritisak i vrlo vjerojatno će zamagliti ono što stvarno osjećate. Nove ljubavi mogu čekati, ali vaš unutarnji mir ne može.

3. Objavljivanje zabavnih fotki na socijalnim mrežama

Naravno da će vam prekidom veze biti narušen vaš ponos, ego ili slika o osobi s kojom ste do nedavno provodili svoje dragocjeno vrijeme. Osobito ako ste zbog prekida tugovali, osjećali se izdanima ili napuštenima. Val potrebe za dokazivanjem ili pravljenjem bivšeg partnera ljubomornim porivi su koje trebate osvijestiti. Neupitno je da, ako vas je ta osoba povrijedila, nećete joj htjeti dopustiti da misli kako je vama sada loše. I ljudski je imati potrebu očuvati samopoštovanje. Međutim, kakav god ludi izlazak imali ili kakvo god novo poznanstvo stekli, ne objavljujte to na socijalnim mrežama odmah nakon prekida. Možda ćete stvarno uspjeti u svom naumu da isprovocirate svog bivšeg dečka ili curu, ali prisjetite se da je to osoba s kojom ste vi završili. Što znači da su vam se putevi razišli i vi započinjete novu fazu života. No, nije li objavljivanje storyja i statusa ustvari samo pokušaj izazivanja reakcije i pritom sebi stvaranja misli je li vidio/vidjela moju objavu, što sad misli i slično. Ne treba vam to! Stoga, izađite van, družite se i zabavljajte, ali ne dijelite to još na socijalnim mrežama jer će to samo unazaditi vaš proces prebolijevanja. Savjet je i da ne otvarate profil svoje bivše bolje polovice. Lakše je savjetovati nego se pridržavati, znamo. No jednom kada se uistinu usmjerite na sebe i svoju putanju više nego na prezentiranje sebe i svog životnog stila, bit ćete sretniji, a bivše ljubavi uspješno preboljene!

FOTO: TUMBLR