LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

HOW TO LOSE A GUY IN 10 DAYS: ostat' ću ja solo igračica

"PAZI! Raspetljancija filma u tijeku"

"PAZI! Raspetljancija filma u tijeku"

Danas je teško biti u vezi i plivati tim vodama. Je li bolje samo otplivati u drugom smjeru ili se pokušati održavati nad vodom?

Osnovne informacije: How to lose a guy in 10 days, 2003., 1h 36min, američka romantična komedija, IMBD ocjena 6,4/10

ALI OVAJ ČLANAK NIJE KAO SVAKI DO SAD! Danas imamo plot twist. Kako je prošlo devetnaest godina od filma, neke su se stvari itekako promijenile. Nije li zato pravo vrijeme za „novih deset stvari“ zbog koji će svaki dečko, mladić, muškarac bježati od tebe glavom bez obzira! Ne znam je li ti pametno nastaviti čitati dalje, ali kroz život se trebaju učiti nove stvari.

(*disclaimer: sve je šala, ali u svakoj šali pola istine*)

  1. PRIČAJ MI O ASTROLOGIJI?

Koji je tvoj poznak? Nisi valjda škorpion i u podznaku blizanac?? Nekako mislim da si ipak rak i to dupli. Ja ti obožavam horoskop, a ti?

  1. PUSTI NEKU STARU STVAR

Zajedno slušamo samo pjesme koje ja volim? Naravno! Tvoje pjesme ćemo preskočiti jer su glupe. Nije da već deseti put ide Justin i  "Baby", ali pusti još jednom.

  1.  TI MOŽEŠ DA MI RADIŠ SVE, ALI IGNORIRATI ME NE!

Nije da imam previše vremena i svaku poruku duboko analiziram i čitam masu puta, ali sam stvarno previše zaposlena i nikako ne mogu uhvatiti vrijeme da ti odgovorim, stvarno ne stignem.

  1. RODIT ĆU TI ĆER I SINA, ŽIVJET ĆEMO 100 GODINA!

Koje bi ti ime dao našem djetetu? Noa ili Rio, što ako bude curica, Iskra? Nije da smo u vezi tek mjesec dana, ali već sam rezervirala salu za vjenčanje i našla kumove. Vjenčanicu sam odabrala sat vremena nakon što smo se upoznali.

  1. KAO SIJAMSKI BLIZANCI

Volim kad se družimo 24/7. Sve možemo raditi skupa, ne trebamo se razdvajati. Mislim možeš ti sve drugo raditi, ali ja ću biti pored da ne budeš sam. I u trgovini, izlasku, utakmici, birtiji, ne razdvajamo se. Najbolji smo kad smo zajedno, zar ne?

  1. O BIVŠIMA SVE NAJBOLJE!

Moj bivši dečko je stvarno bio dobar. Ne sad bolji od tebe, ali imao je svoje kvalitete. Nismo zajedno već dvije godine, dva mjeseca i šest dana, ali uopće ne mislim o njemu. Samo me nekad plava boja posjeti na njegove prekrasne nebesko plave oči. Inače me on stvarno ne zanima, kad ti kažem.

  1. SAMO PARE, PARE, PARE…

Možeš ti platiti ovu cugu i ovu večeru i ovu dostavu i ovu moju narudžbu i sve što treba? Ja jednostavno nemam keša ni na kartici. Također treba uplatiti more i skijanje, to nije problem? Nema veze što se znamo tek dva dana.

  1. RECI BRATE MOJ

Buraz moj, pa di si ti? Pazi brate, ovo nije bilo baš dobro. Bruda, ne brini se. Burkice, pa daj, ne zezaj. Burki, pa valjda ti ne smeta što te tako zovem? Frende, pa sve pet.

  1. TVOJA LOŠA KOPIJA

Ja sam jedinstvena i nikog ne kopiram, zar se to vidi? Jedino sam kosu ofarbala kao što ima Maja, malo sam doradila usta kao Seve, malo je tu i botoksa da sve bude na svom mjestu, premda mi se jako sviđa kako Jelena sada izgleda. Osim toga, sasvim sam prirodna.

  1.  SADA VOZIM PONIJA

Ja u Audiju, a ti u Alfa Romeu. Nije problem, zar ne? Zasigurno ti nije bed skupiti te ispred tvoje ekipe? Zašto bi ti se smijali ako te cura vozi? Možeš im mahati iz mog auta, nije frka.

Ako si pozorno pratila sve korake i radila točno kako piše: ČESTITAM, frajer se izgubio i to kilometrima od tebe! On je već na drugoj strani planete s kartom u jednom smjeru, ti mu mašeš i dovoljno je reći: bon voyage!

Naposljetku, vraćam se na film. Glup je, sladak, romantičan, smiješan i prikladan za srednju školu, ali i starije. Istražuje seksualnu politiku na smiješan način i dokazuje da je smirenost kod muškarac veliki plus. Zamisli što bi se dogodilo u vezama kada bi se prakticirala smirenost; što bi bilo moguće kada bi partneri ostali nepokolebljivi pred razočarenjima i poteškoćama znajući da je svaka situacija u životu izvodljiva. To su prilično dobre lekcije za naučiti dok se smiješ uz ovu komediju.

A trailer ti je odmah ispod, samo trepni jednom.

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose