LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lost and Found Index 2021

Uber objavio popis stvari koje putnici najčešće gube – među njima i diplome

Ključevi, diplome i torbice samo su neke od stvari koje vozači Ubera često pronalaze u svojim vozilima.

Ključevi, diplome i torbice samo su neke od stvari koje vozači Ubera često pronalaze u svojim vozilima.

Uber je objavio ovogodišnji Lost and Found Index, odnosno popis stvari koje su ljudi najčešće zaboravljali u Uberovim vozilima diljem svijeta. Među izgubljenim stvarima našle su se čak i uramljene diplome, toaletni papir, igraće konzole, torte za vjenčanje i 6000 dolara, piše Večernji list.

Prema Uberovu popisu najzaboravniji je grad u Europi Beč, a u svijetu je to Tokio. Hrvatska se, piše Večernji list, nalazi pri dnu ljestvice, pa su tako Hrvati prošle godine u vozilima najčešće zaboravljali ključeve, novčanike i torbice te je zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, što je manje u usporedbi s 2019. godinom.

Prošle godine 101 putnik dobio je natrag svoj ključ, a nakon toga slijede novčanici, torbice i mobiteli. Zabilježeno je još 8 slučajeva zaboravljenih slušalica, jedan sat i prijenosno računalo, piše Večernji. Stvari se, očekivano, najčešće gube subotom (179 slučajeva) i petkom (168 slučajeva), i to najčešće oko 10 sati ujutro i oko 15 i 16 sati. U 2020. najzaboravniji dan bio je petak, 26. lipnja, kada je izgubljeno 12 predmeta.

Najzaboravniji je europski grad, kako je već spomenuto, Beč, a iza njega slijede Milan, München, a Zagreb zauzima 12. mjesto. Ako i vi u jednom trenutku izgubite nešto u Uberovu vozilu, trebate slijediti jedan od sljedećih koraka:
  1. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili.
  2. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta.
  3. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner vozač kontaktira.
  4. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja.
  5. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem.
  6. Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem ćete preuzeti svoju stvar.
  7. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati.
FOTO: UNSPLASH