LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Svjetski dan komplimenata

Ništa ne potiče više, ne daje veću energiju, ne čini ljude sretnijima kao iskren kompliment i zahvalnost. Zato ne propustite priliku da nekome uljepšate današnji dan!

Ništa ne potiče više, ne daje veću energiju, ne čini ljude sretnijima kao iskren kompliment i zahvalnost. Zato ne propustite priliku da nekome uljepšate današnji dan!

Svjetski dan komplimenata izvorno je nastao u Nizozemskoj, a od 2011. godine obilježava se širom svijeta. Prvi dan ožujka rezerviran je za izražavanje zahvalnosti ljudima u našem okruženju koji nam nešto znače i koji su učinili nešto kvalitetno i dobro. Cilj je stvoriti najpozitivniji dan u godini.

– Najdublje načelo ljudske prirode je žudnja za poštovanjem. – poznata je izreka Williama Jamesa, američkog filozofa i psihologa.

Ništa ne potiče više, ne daje veću energiju, ne čini ljude sretnijima kao iskren kompliment i zahvalnost. Zašto ih ne bismo koristili više?

FOTO: Imgur

Ova incijativa nije komercijalna, za razliku od primjerice Valentinova, tako da u njoj mogu sudjelovati svi. Zahvalnost se pokazuje riječima, a ne poklonima.

– Iskreni i osobni kompliment ništa ne košta, a ima velik utjecaj na primatelja. – poručuje Hans Poortvliet, jedan od glavnih organizatora obilježavanja ovog dana u Nizozemskoj.

Svjetski dan komplimenata možete podržati na društvenim mrežama, koristeći hashtag #complimentday. Više informacija o samoj inicijativi pronađite na poveznici. Dovoljno je da svaka osoba da kompliment najmanje trima osobama u okruženju i mogli bismo zaista stvoriti najpozitivniji dan na svijetu. Koliko vrijedi osmijeh osobe koja je primila kompliment? Neprocjenjivo!

FOTO: IMGUR