LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NEIZOSTAVNI DIO SVAKODNEVNICE

5 načina na koje nas tehnologija može učiniti sretnijima

Iako znamo da može pomoći da stvari budu brže, jednostavnije i praktičnije, čini li nas tehnologija sretnima? Donosimo 5 načina na koje nam tehnologija može pomoći da budemo sretniji.

Iako znamo da može pomoći da stvari budu brže, jednostavnije i praktičnije, čini li nas tehnologija sretnima? Donosimo 5 načina na koje nam tehnologija može pomoći da budemo sretniji.

Tehnologija je snažno prisutna u našim životima. Htjeli mi to ili ne, neophodna je na radnom mjestu, kod kuće i  uvijek nas prati dok smo u pokretu.

Možemo koristiti aplikacije i društvene medije kako bismo podržali svoju sreću, zdravlje, ciljeve i odnose. No često ne uspijevamo shvatiti način na koji tehnologija također može podržati sreću i donijeti nam dobrobit - na primjer, kada nam videopozivi omogućuju da razgovaramo s ljudima diljem svijeta ili kada nam aplikacije i online članci pružaju osjećaj  radosti ili uzbuđenje.

Iako znamo da može pomoći da stvari budu brže, jednostavnije i praktičnije, čini li nas tehnologija sretnima? Donosimo 5 načina na koje nam tehnologija može pomoći da budemo sretniji.

FOTO: Links

1. Povezivanje putem društvenih medija

U prošlosti smo s voljenim osobama koje žive u drugim gradovima ili zemljama mogli komunicirati samo putem pošte. Morali smo čekati danima ili čak tjednima da dobijemo odgovor napisan na papiru. Danas, ako se osjećamo pomalo usamljeno, a želimo popričati sa svojim najboljim prijateljima ili obitelji koji žive kilometrima daleko od nas, možemo vrlo jednostavno razgovarati s njima putem interneta.

Iako ovo nije izravna veza u kojoj ste oboje prisutni u istoj prostoriji, tehnologija je omogućila ljudima da se vide i razgovaraju jedni s drugima putem chata ili videokonferencija. Također, možemo komunicirati i povezati se putem objava, komentara ili reakcija.

FOTO: Links

2. Objavljivanje inspirativnih priča

Ako imate inspirativne priče možete ih podijeliti tako da ih svi vide. Možda postoji netko tko bi mogao imati koristi od njih. Napravite blog na kojem pružate čitateljima vrijedne savjete ili trikove te ih podijelite i na stranicama društvenih medija. Dodajte nadahnjujuće slike svom tekstu kako bi bili zanimljiviji za čitanje, a ako imate afiniteta za fotografiranje, možete ih i sami uslikati.

FOTO: Links

3. Napravite popis za reprodukciju

Ako znate za pjesme koje vam pomažu da se oraspoložite kada se osjećate loše, možete napraviti popis za reprodukciju i podijeliti ga na društvenim mrežama. Glazba je temeljni dio života. Ima značajan utjecaj na emocije i postoje trenuci kada slušanje prave pjesme može donijeti čistu sreću. Tehnologija je omogućila ljudima pristup gotovo svakoj vrsti glazbe na internetu. Ako imate neke pjesme ili ste možda pronašli glazbenika koji svira ugodnu glazbu, podijelite ih s drugima kojima bi njihovo slušanje moglo koristiti.

FOTO: Links

4. Sloboda, produktivnost i sigurnost

Internet ljudima pruža osjećaj slobode. Korisnici mogu pretraživati ​​bilo što, izražavati svoje mišljenje i raditi s bilo kojeg mjesta. Danas je tehnologija jedan od najvažnijih alata koji nam je na raspolaganju za drastičan porast produktivnosti. Ako se pravilno služimo tehnologijom, naša se produktivnost povećava u poslovnom, ali i privatnom životu. To također podrazumijeva stalna ulaganja u nove alate i opremu, ali i ulaganje u razvoj tehnoloških kompetencija za sve zaposlenike. Ako se pravilno upotrebljava, tehnologija može biti jedan od najvećih pokretača inovacija, produktivnosti i napretka u svakoj firmi. U privatnom životu mnogo je scenarija u kojima tehnologija dovodi do povećanja produktivnosti npr. mogućnost slušanja audio knjiga dok se vozite na posao, svoj smartphone možete pretvoriti u obrazovni uređaj kroz instalaciju različitih aplikacija za edukaciju ili možete koristiti različite alate za bolje upravljanje vremenom te praćenje produktivnosti. Kvalitetno upravljanje vremenom uz pomoć tehnologije dobitna je kombinacija, ali ona može biti korisna u mnogim scenarijima, primjerice kada kasnimo, izgubljeni smo i moramo brzo provjeriti Google karte kako bismo odredili najbrži put do odredišta, složit ćete se da, to nam pruža dodatnu sigurnost i lakše kretanje.

FOTO: Links

5. Aktivnosti koje poboljšavaju zdravlje i pružaju osjećaj sreće

Tehnologija nam je omogućila pristup mnogim sadržajima vezanima za očuvanje zdravlja, online treninzima ili vodičima i receptima za zdravu prehranu. U današnje vrijeme možemo koristiti različite aplikacije od praćenje našeg raspoloženja, sna do vježbanja terapeutskog disanja ili odrađivanja cjelokupnih treninga. Ono što je najbolje je da nam je to sve dostupno u našem domu te ne moramo gubiti vrijeme za odlazak na aktivnosti.

FOTO: Links

Je li sreća u novom laptopu, smartphone-u, električnom romobilu ili zagrljaju? Zašto ne bi moglo biti i oboje. Tehnologija nam svakako omogućuje da učimo, radimo i družimo se od kuće, ali kako bi to mogli kvalitetno izvesti, potrebna nam je vrhunska oprema, a našu preporuku pogledajte OVDJE. Vjerujemo da se slažete s nama da je sreća stvorena da je podijelimo s nekim. Razveselite sebi dragu osobu uz poklon koji će joj izmamiti osmijeh na licu te joj omogućiti da iskoristi sve prednosti tehnologije kako bi poboljšala svoje navike, znanje ili osjetila emociju sreće.

 

 

FOTO: LINKS, PR