LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IDEJE VRIJEDNE ŠIRENJA

Bliži se novo izdanje poznate TEDxZagreb konferencije, a donosi temu – „The Future Reimagined“

Na konferenciji će gostovati istaknuta lica među kojima su Davor Rostuhar, Ana Čerenšek, Mario Valentić, Lara Demarin, Arlen Stawasz i sedmero drugi.

Na konferenciji će gostovati istaknuta lica među kojima su Davor Rostuhar, Ana Čerenšek, Mario Valentić, Lara Demarin, Arlen Stawasz i sedmero drugi.

TEDxZagreb održava se u četvrtak, 16. studenog 2023. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a vodit će se ovogodišnjom glavnom temom – „The Future Reimagined“. Događaj će ponuditi mnoge zanimljive perspektive i ideje koje će potaknuti promišljanje i inspirirati sudionike.
 

Na konferenciji će nastupiti ukupno 12 govornika koji su prethodno prošli proces pripreme, sastavljanja i uvježbavanja govora. Njihovi govori moraju trajati maksimalno 18 minuta te odražavati glavno geslo TEDx-a: ideje vrijedne širenja.

FOTO: PR, HUKI
 

Jedan od govornika putnik je, pisac i fotograf Davor Rostuhar, a govorit će o važnosti razumijevanja života lovaca sakupljača za razumijevanje budućnosti suvremene ljudske vrste. Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan publiku će upoznati s načelima krizne komunikacije i promjenama u komuniciranju koja nas očekuju u budućnosti. Josip Pavliček, doktor kaznenopravnih znanosti i kriminologije, bavit će se načelima otkrivanja laži u razgovoru. Mario Valentić, osobni trener i stručnjak za kondicijsku pripremu sportaša, dat će nam savjete kako se moramo kretati ako tijekom dana puno sjedimo.

Stručnjak za psihologiju rada, Zvonimir Galić, dotaknut će se budućnosti radnih mjesta te nas upoznati kako će o poslu razmišljati buduće generacije zaposlenika. Psihologinja i mentalna trenerica Ana Čerenšek govorit će o mentalnoj pripremi sportaša i na koji način načela te pripreme svatko može primijeniti u vlastitoj svakodnevici. Molekularna biologija Marina Martinić Kavur raspravit će može li se predvidjeti biološka dob ljudskog organizma te kako se možemo uspješno brinuti za vlastito zdravlje.

Karlo Vulin, mladi poduzetnik i prehrambeni biotehnolog, govorit će kako bi trebala izgledati budućnost konzumacije pekarskih proizvoda. Stručnjakinja za etičnost u umjetnoj inteligenciji, Anna Danés, dotaknut će se suvremenog korištenja umjetne inteligencije i zaštiti od potencijalnih prijetnji. Prodajna stručnjakinja Ana Brajković pojasnit će kako ćemo prodavati i kupovati u budućnosti te kakva je perspektiva međuljudske komunikacije u prodaji. Glavna je teza fizičara Davora Horvatića da fizika nije samo za znanstvenike, već se njezina načela koriste i u brojnim društvenim zbivanjima te njima moramo naučiti adekvatno vladati. Arlen Stawasz dolazi iz poznate arhitektonske kuće Gensler i donosi ideje i promišljanja o budućnosti arhitekture.


Osim glavnog programa, predviđen je i glazbeni, na kojem će se predstaviti mlada hrvatska glazbenica Lara Demarin, a izvest će svoje autorske pjesme. Svi se govori i glazbeni nastupi snimaju te su nakon završetka projekta dostupni široj publici putem službenog TEDx YouTube kanala.
 

Između sesija govora, u predvorju dvorane predviđen je osmišljeni networking, što cijelom događaju daje dodatni značaj budući da su u publici okupljeni intelektualci, poduzetnici, ljudi iz poslovnog, ali i umjetničkog sektora, čime se širi pozitivna mreža TEDx zajednice, poznanstava, razmjena ideja te suradnje. Broj karata za TEDxZagreb konferenciju je ograničen, a dostupne su putem Entrio sustava. Sve detalje o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenim stranicama događaja.

FOTO: HUKI, PR