LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Agoga Centar

Agoga Centar - Studentski.hr
centaragoga@gmail.com

Centar Agoga je sportska udruga koju vode stručno osposobljene osobe sa završenim Kineziološkim fakultetom uz mnoga iskustva sa sportskih terena.

Centar je Organizator sljedećih sportskih događaja:

BUBBLE FOOTBALL izuzetno zabavna i atraktivna modifikacija nogometa koji se igra u gumenim loptama. Agoga Centar organizira i provodi za sve zainteresirane, a idealne prilike su razne sportske i druge manifestacije, teambuilding okupljanja, rođendani i dr

SRCA Cup, međunarodni dječji nogometni turnir koji se organizira svake godine u lipnju u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići, BiH. Na turniru se natječu djeca u 7 uzrasnih kategorija, U-15, U-13, U-11, U-10, U-9, U-8, U-7, a do sada su nastupali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i dr.

MEĐUNARODNI FESTIVAL GOLMANA je sportski kamp i natjecanje za nogometne golmane koji se održava svake godine u kolovozu. Kamp traje tjedan dana, sudjeluju isključivo nogometni golmani kojima su uz natjecanje osigurana razna predavanja i edukacije, a kroz trenažne procese treneri prate njihov rad i razvoj

ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA SLAVONIJE organizira se u Zagrebu za sve Slavonce, ali i ljude, sportaše, dobre volje. Liga je rekreativnog tipa, a cilj je rekreacija, zabava i druženje kroz nogomet i natjecanje.

Pojam Agoga dolazi iz Grčke, a na starogrčkom jeziku znači njega. Predstavljala je rigorozni režim obrazovanja i treninga obavezan za sve muške stanovnike Sparte. Prema narodnim predajama instituciju Agoge uveo je čuveni spartanski zakonodavac Likurg, premda je uvriježeno mišljenje da porijeklo Agoge potječe između 7. i 6. stoljeća prije nove ere kada je država trenirala muško stanovništvo u dobi od 7. do 21. godine života. Cilj ovog sistema bio je proizvesti fizički i moralno jake muškarce koji bi služili u spartanskoj vojsci. Treninzi su uključivali vojne vježbe (npr. tolerancija na bol), lov, plesanje, pjevanje i društvene navike, a sve to uz kultiviranje lojalnosti spartanskoj državi koja je bila ispred interesa pojedinca.

Izvadak iz Statuta Centra Agoga...

Ciljevi Centra su:
1) Obavljanje sportske djelatnosti sukladno članku 18. stavku 1. zakona o sportu (Sudjelovanje u sportskom natjecanju, sportska priprema, sportska rekreacija, organiziranje sportskog natjecanja, vođenje sportskih natjecanja, upravljanje i održavanje sportskom građevinom)
2) Provođenje stručnih poslova u sportu prema članku 59. Zakona o sportu (Programiranje i provođenje sportske pripreme, programiranje i provođenje sportske poduke djece i mladeži u sportskim školama, programiranje i provođenje sportske rekreacije, programiranje i provođenje izvannastavnih školskih sportskih aktivnosti, podučavanje osoba osnovnoj tehnici pojedinog sporta)

VEZANE VIJESTI
Podaci Stožera civilne zaštite RH
Zagrebačke škole prelaze na online nastavu, danas imamo 1886 slučajeva
Iskorištavanje situacije s koronavirusom
MUP upozorava na novi pokušaj prevare: čuvajte osobne podatke
Gamerski sajam
FOTO: Završilo osmo izdanje Reboot Infogamera
UNICEF-ove aktivnosti psihosocijalne podrške
Prof. Ajduković sa socijalnog rada: „Pogođenima potresom potrebno je pomoći vratiti osjećaj psihološke sigurnosti”
Portanova Fashion Incubator 2016.
Počinje najutjecajnije regionalno natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere
Dani komunikacija
Prvo desetljeće IdejaXa i MIXXa u znaku zanimljivih novosti za prijavitelje
Sajam stipendija i visokog obrazovanja
Hrvatski kutak najveća je novost ovogodišnjeg Sajma stipendija
Nezadovoljstvo nastavom na daljinu
Studenti u Americi tuže sveučilišta; žele povrat novca za školarine
Obnova studentskih domova
FOTO: Pogledajte kako izgleda SD Cvjetno mjesec dana prije roka za završetak radova
Za svakog studenta
Jednostavni „linkovi” za teško učenje, koncentraciju, smanjenje stresa i obogaćivanje znanja
Konferencija u organizaciji HUOJ-a
PRoživi ideju: sve više studijskih usmjerenja za PR, a studenti sad mogu dobiti uvid i u sam rad u tom području
Cool način popunjavanja životopisa
10 zabavnih online tečajeva u travnju
U potrazi za nepoznatim perverznjakom
Nepoznata osoba unosi strah među studentice
Poduzetnička konferencija
Just Start! – za studente koji razmišljaju o pokretanju vlastitog startupa