LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaključci Joyful Leadership konferencije

„Bitno je da mladi ne čekaju institucije da se stvari promjene”

Prva od triju Joyful Leadership konferencija ugostila je mlade proaktivne lidere i poduzetnike – Alberta Gajšaka, Filipa Herciga, Anamariju Prgomet i Matiju Jančikića – koji su govorili o svojim iskustvima na liderskim pozicijama.

Prva od triju Joyful Leadership konferencija ugostila je mlade proaktivne lidere i poduzetnike – Alberta Gajšaka, Filipa Herciga, Anamariju Prgomet i Matiju Jančikića – koji su govorili o svojim iskustvima na liderskim pozicijama.

Dana 18. lipnja 2019. u Kući Europe održala se prva Joyful Leadership konferencija. Joyful Leadership program je kojim se educiraju mladi kako preuzeti inicijativu u svom životu, a sastoji se od online tečaja, priručnika i treninga koji vode profesionalni mentori. Njegov je razvoj financirala Agencija za mobilnost i programe EU-a u sklopu programa Erasmus+ .

Konferencija je ugostila mlade proaktivne lidere i poduzetnike – Alberta Gajšaka, Filipa Herciga, Anamariju Prgomet i Matiju Jančikića – koji su govorili o svojim iskustvima na liderskim pozicijama. Također, polaznici su u sklopu događaja imali priliku testirati svoje sposobnosti vodstva kroz simulaciju, kao i čuti različite poglede na vještine vođenja iz perspektive predstavnika civilnoga društva te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Bilo je teško i izazovno. Ako bih mogao birati da krenem ispočetka, opet bih išao istim putem. – rekao je Albert Gajšak. 

Kako u današnjem burnom svijetu naći svoj put te naposljetku povesti i druge?

– Mladi se danas suočavaju s velikim izazovima, okruženi raznim distrakcijama, očekivanjima, nametnutim standardima s kojima se ne znaju ili ne žele povezati. Povijest svjedoči kako bez jasnih vrijednosti, vizije i zajedništva stvari propadaju. U školama ne učimo o tim temama – ne učimo o disciplini i motivaciji niti kako zadržati jasnoću kad postane teško.  – ističu iz udruge O.A.ZA.

Nadodaju:

– Program Joyful Leadership daje mladima priliku da razviju svoje temelje, čvrsto stanu na zemlju kako bi mogli samouvjereno raširiti krila. Program se razvija već 4 godine, a uz pomoć iskusnih stručnjaka u području vodstva stvoren je sažet i koncentriran program edukacije o vještinama vođenja. Kako se organizirati, kako prepoznati svoje prioritete, kako svoje vrijednosti pretvoriti u vodilje prema lakšem i jednostavnijem životu? Joyful Leadership odgovara na ta pitanja.

Panelisti Lana Budrovac iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sanja Krznarić iz Info – Centra za mlade Grada Zagreba, Aleksandra Podrebarac iz Udruge CARPE DIEM iz Karlovca i Filip Brničević iz Udruge O.A.ZA. iz Zagreba te Petra Božić iz studentske organizacije BEST složili su se da mladima treba pomoć i usmjerenje. Spomenuti su razni programi Europske unije i projekti civilnoga društva koji su usmjereni na edukaciju i razvijanje vještina mladih kroz volonterstvo.

– Bitno je da mladi ne čekaju institucije da se stvari promjene, nego razmišljaju što oni mogu napraviti da se situacija promjeni. – istaknuo je Filip Brničević, predsjednik Udruge O.A.ZA.

Ova konferencija prva je od triju internacionalnih konferencija. Sljedeće će se održati u Londonu i Budimpešti u prvom tjednu srpnja 2019.

FOTO: O.A.ZA.