LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poticanje maturanata na studiranje u Zagrebu

Zagrebački klub livanjskih studenata i ove godine organizira Sajam karijera HBŽ

Studenti okupljeni u Zagrebački klub livanjskih studenata odlučili su budućim studentima približiti iskustvo studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.

Studenti okupljeni u Zagrebački klub livanjskih studenata odlučili su budućim studentima približiti iskustvo studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.

Zagrebački klub livanjskih studenata, skraćeno ZKLS, po drugi put organizira „Sajam karijera HBŽ”. 

Potaknuti izrazitim smanjenjem broja upisanih studenata podrijetlom iz općina Hercegbosanske županije na Sveučilište u Zagrebu, a u cilju osiguravanja najkvalitetnijeg dostupnog obrazovanja budućim generacijama, Zagrebački klub livanjskih studenata pokrenuo je prošle godine projekt „Sajam karijera HBŽ”.

Ideja projekta je upoznati maturante srednjih škola na području Hercegbosanske županije s mogućnošću studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i s načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis pojedinih fakulteta.

– Kroz dosadašnju analizu procesa provođenja državne mature, pogotovo rezultata polaganja državne mature za maturante s područja HBŽ, zaključili smo da je jedan od glavnih problema neznanje, nepripremljenost na tip ispita te strah od same državne mature. – izjavili su iz ZKLS-a.

– Smatramo da će izrazito dobar efekt na odluku maturanata o izboru Sveučilišta, kao i na princip pripreme za državnu maturu, imati održavanje Sajma karijera HBŽ, jer imamo u planu pokazati mladim budućim kolegama da su i stariji studenti iz njihovih sredina uspjeli upisati te uspješno završavaju te fakultete. Dakle, cilj nam je dovesti studente koji će predstavljati svoje fakultete na Sajmu karijera HBŽ, što iz HBŽ, što iz ostalih krajeva BiH i Hrvatske, kako bismo potaknuli maturante na polaganje te upis fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu.

Prošlogodišnjim projektom članovi udruge izrazito su zadovoljni, a polučili su i određeni uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilište u Zagrebu iz Hercegbosanske županije.

„Sajam karijera HBŽ” ove će se godine održati 6. ožujka od 12:00 u dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu. Svaki fakultet-sastavnica Sveučilišta u Zagrebu imat će svoj štand na kojem će moći predstaviti svoj fakultet, podijeliti materijale i brošure te podijeliti svoje iskustvo sa svim maturantima navedene županije.

Uz Sajam, u subotu, 7. ožujka, održat će se prezentacija i simulacija državne mature u prostorijama Opće gimnazije Livno, od 8:00.

– Pokušat ćemo maturantima što bolje približiti ispit državne mature te ovim putem pozivamo sve maturante da se pridruže i provjere svoje znanje prije prave državne mature. – istaknuli su studenti.


Projekt i ove godine podržavaju Ministarstvo prosvjete, kulture i sporta HBŽ, Općina Livno, Sveučilište u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), caffe bar Space Livno, club Roko Zagreb, Eko etno ranč Lištanac, Restoran Panorama Pavić, Piterija Ivo Zagreb, FMGG Gorica Livno te Tiskara Periša.

FOTO: ZKLS