LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj ALU-a i Frakture

Student 4. godine pobijedio na natječaju za oblikovanje plakata Festivala svjetske književnosti

Za Festival svjetske književnosti odabran je plakat Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka ALU-a. Dodijelit će mu se novčana nagrada.

Za Festival svjetske književnosti odabran je plakat Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka ALU-a. Dodijelit će mu se novčana nagrada.

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu četvrtu godinu zaredom proveli su natječaj za oblikovanje plakata za Festival svjetske književnosti. Javljaju da su se unatoč prekidu redovite nastave zbog pandemije i potresa u Zagrebu studenti i profesori Akademije, čija je zgrada i sama teško oštećena potresom, odazvali natječaju u velikom broju, kao sudionici i mentori.

– Tehnika za izradu plakata bila je potpuno slobodna uz nekoliko obaveznih elemenata s informacijama o ovogodišnjem osmom Festivalu svjetske književnosti koji će se održati u Zagrebu od 6. do 12. rujna, uz mnoge poznate, ali i nove programe. Među brojnim kvalitetnim radovima istaknulo se i više od tri odlična rješenja kojima su studenti različitih godina i odsjeka odgovorili na zahtjeve natječaja, ali i reagirali na suvremeni trenutak. – ističu organizatori. 

Najboljim je proglašen plakat Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka ALU-a. Dodijelit će mu se novčana nagrada, a njegov rad naći će se na svim vizualnim materijalima Festivala. Druga nagrada pripala je Ani Despot, studentici 3. godine Odsjeka za animirani film i nove medije ALU-a, a treća Nikoli Grabovcu, studentu 4. godine Grafičkog odsjeka ALU-a. 

– Uz troje nagrađenih studenata na natječaj je svoje radove poslalo još trinaest kandidata: Ana Čobanković, Ella Đurđević, Ljubica Golubić, Agata Lučić, Maja Maar, Josipa Marijanović, Petra Matković, Ksenija Mlinar, Ana Pintarić, Marina Popović, Josip Rončević, Filip Stolnik i Antonella Šantek. – navode iz organizacije.

O radovima je odlučivao žiri u sastavu: izv. prof. art. Natalija Nikpalj, izv. prof. art. Alen Novoselec, doc. art. Maja Rožman, doc. dr. art. Miran Šabić, Sibila Serdarević, direktorica nakladničke kuće Fraktura, i Seid Serdarević, programski direktor Festivala svjetske književnosti.

 
Foto: plakat Mihaela Kolarića 
FOTO: UNSPLASH