LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja HDLU-a i CROZ-a

10 000 kuna za likovno rješenje koje predstavlja generaciju Z

Odabrano djelo bit će izloženo šest mjeseci na pročelju tvrtke CROZ, na frekventnom križanju Slavonske avenije i Avenije Marina Držića.

Odabrano djelo bit će izloženo šest mjeseci na pročelju tvrtke CROZ, na frekventnom križanju Slavonske avenije i Avenije Marina Držića.

Nakon deset umjetničkih dijela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ u razdoblju od 2018. do 2021., HDLU i CROZ  nastavljaju suradnju.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okruženje, odlučila se na suradnju s HDLU u želji da javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeni umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a., gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od prosinca 2021. do lipnja 2022. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Dosad su predstavljeni radovi Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak, Ivane Barišić Tomšić, Ivane Pipal, Tanje Blašković, Darije Jelinčić, Lava Paripovića, Danijela Žeželja i Diane Trohar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CROZ (@croz_hr)



Smjernice:

Tema za jedanaesti plakat je: Gen Z

Stalne promjene na polju ekonomije, znanosti i tehnologije rezultiraju i promjenama životnih stilova, a nove generacije oblikuju vlastite trendove, interese i ideje. Svjedoci smo suživota mnogih generacija kao što su baby boomeri, generacija X, milenijalci i generacija Z koja postaje sve prisutnija i glasnija u medijskom prostoru. Dok su generacija X i milenijalci pioniri korištenja tehnologije, generaciji Z to je isključiv način komunikacije i životnog stila.

Karakterizira ih želja za promjenama i fluidnost u svakom smislu, a tako i socijalne politike, razumijevanje drugoga i tolerancija. Iako se radi o izrazito mladim ljudima, oni imaju specifičan pogled na suvremeni život te iskorištavaju sve njegove potencijale. Razumijete li mlađe generacije ili ste sami dio njih? Ovim natječajem želimo potaknuti umjetnike da svijet pogledaju kroz prizmu generacije Z i odgovore na pitanja: koje su to najznačajnije promjene koje oni donose i što ih razlikuje od prethodnih generacija?

Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj. Likovna rješenje trebaju biti afirmativna i promicati društvenu odgovornost.

Autorski honorar:

Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 10.000,00 kn neto. Honorar isplaćuje HDLU temeljem ugovora o umjetničkom autorskom djelu koji se potpisuje prilikom odabira autora.

Prijave se šalju na e-mail mia.matijevic.akrap@hdlu.hr s naznakom CROZ_11 do 25. studenog, a više je informacija dostupno na stranicama HDLU
FOTO: CROZ