LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost u Zagrebu

Uskoro se održava Festival svjetske književnosti; sudjeluje više od 50 književnika

Najveća zvijezda ovogodišnjeg FSK-a dobitnica je Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, ali u Zagreb dolaze i mnoge druge književne zvijezde.

Najveća zvijezda ovogodišnjeg FSK-a dobitnica je Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, ali u Zagreb dolaze i mnoge druge književne zvijezde.

Od 5. do 11. rujna u Zagrebu se održava Festival svjetske književnosti. Na njemu će se održati više od trideset književnih događanja, dvije kazališne predstave i izložbe hrvatskih likovnih umjetnika koji svoja djela stvaraju inspirirani romanima, knjigama priča ili pjesničkim zbirkama.

Na Festivalu će sudjelovati više od pedeset svjetskih i domaćih književnih zvijezda iz čak šesnaest zemalja s tri kontinenta.

– Ove nam je godine u središtu interesa slovenska književnost, a Slovenija će biti i zemlja gost najvećega svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu 2023. U fokusu će također biti obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu. Tijekom Festivala posebno ćemo predstaviti bjelorusku književnost i njezine autore, od kojih su mnogi disidenti režima Aleksandra Lukašenka. – poručuju organizatori Festivala iz Frakture. 

Najveća zvijezda ovogodišnjeg FSK-a dobitnica je Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, a uz nju u Zagreb dolaze Javier Cercas, Manuel Vilas, Svetislav Basara i mnogi drugi književnici.

Ulaz na dio programa Festivala svjetske književnosti besplatan je, dok je za neke potrebno kupiti ulaznicu. Detaljan program dostupan je na poveznici

– U Godini čitanja ne propustite najvažniji književni festival s najviše inozemnih gostiju. Iz mnoštva programa izaberite one koji vas privlače i – naravno – čitajte! – pozivaju organizatori. 

FOTO: FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI