LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održan je sedmi Career Speed Dating

Mladi su imali priliku povezati se s predstavnicima 54 poduzeća

Online izdanje ovogodišnjeg događaja nije omelo mnoštvo zainteresiranih studentica i studenata da se, možda po prvi put, povežu s predstavnicima poduzeća, upoznaju se s okruženjem u kojem će u budućnosti profesionalno djelovati i usavrše svoje vještine vođenja razgovora.

Online izdanje ovogodišnjeg događaja nije omelo mnoštvo zainteresiranih studentica i studenata da se, možda po prvi put, povežu s predstavnicima poduzeća, upoznaju se s okruženjem u kojem će u budućnosti profesionalno djelovati i usavrše svoje vještine vođenja razgovora.

U četvrtak, prošli tjedan, održano je još jedno uspješno izdanje Career Speed Datinga! Ovaj jedinstven događaj ponovno je okupio više stotina studentica i studenata fakulteta STEM usmjerenja i predstavnike poduzeća u osmominutnim informativnim razgovorima

Višemjesečni organizacijski napori Centra karijera FER-a i studentske udruge eSTUDENT koju je predvodio tim STARTER višestruko su se isplatili. Vođeni sloganom Create Your Core Connection povezali smo predstavnike 54 poduzeća koja su bili raspodijeljena u 9 skupina koje su studentice i studenti mogli sami odabirati prema svojim karijernim interesima. Online izdanje ovogodišnjeg događaja nije omelo mnoštvo zainteresiranih studentica i studenata da se, možda po prvi put, povežu s predstavnicima poduzeća, upoznaju se s okruženjem u kojem će u budućnosti profesionalno djelovati i usavrše svoje vještine vođenja razgovora.

Sara Sulen, studentica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Career Speed Dating preporučuje svim studenticama i studentima bez obzira na to na kojoj su godini studija i na to jesu li već definirali svoje profesionalne interese:

Ostali studenti bi se trebali prijaviti na Career Speed Dating jer je ovo dobar način za vidjeti kako bi pravi razgovori za posao u budućnosti mogli izgledati, koje bi stvari trebali popraviti i unaprijediti u svojoj komunikaciji. Velika prednost ovog događaja je što se može dobiti direktni feedback od predstavnika poduzeća što mnogo znači. Uvijek je dobro vidjeti što poduzeća nude, čime se bave te koje mogućnosti imaju za studente i buduće zaposlene.

To potvrđuje i student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vid Veselko:

Sudjelovanje na Career Speed Datingu za mene je bilo značajno jer sam, iako sam tek brucoš, dobio mnogo korisnih informacija o tome u što od obrazovanja mogu i trebam ulagati kako bih kasnije lakše ostvario neki poslovni odnos. Nadam se tome s jednim od poduzeća koje je sudjelovalo ove godine. Svidjelo mi se to što su se poduzeća veoma ljubazno i temeljito predstavila te su bila pristupačna cijelo vrijeme. Predstavili su se dovoljno da dobijem sliku o tome kako bi rad u pojedinom poduzeću za mene izgledao, a pritom ostavljajući dovoljno vremena da se i oni upoznaju sa mnom i saznaju sve moje interese i profesionalne želje.

Nešto iskusniji student pete godine Jan Roček, mlađim kolegicama i kolegama podijelio je svoja iskustva:

Primijetio sam da poduzeća vole kad osoba zna što želi, kada zna istaknuti svoje vrline i postavlja relevantna pitanja na intervjuima te vodi bilješke. Kod samog životopisa interesantan hobi može puno pomoći da se osoba istakne među sličnima.

To može potvrditi i Nika Novak, Hr & Marketing Assistant u bonsai.techu:

Većina studentica i studenata s kojima smo imali priliku pričati uspješno je iskoristila svojih par minuta da o sebi kaže najbitnije stvari, ali i da postavi super pitanja, što je jednako vrijedna vještina intervjuiranja.

Na pitanje koji je motiv njihovog poduzeća za sudjelovanjem na Career Speed Datingu i zašto bi ovaj događaj mogli preporučiti i drugim poduzećima Nika nastavlja:

Uvijek smo otvoreni upoznati novi talent, a među vlastitim studentima imamo najbolji primjer kako se on može pronaći i na studentskim događajima. Imamo zaposlenike koji su kod nas odlučili ostati i nakon diplomiranja, tako da znamo da imamo nešto vrijedno što im ovdje možemo ponuditi.

Zrinka Peharec, voditeljica ljudskih resursa u dSPACEu nam otkriva koji su razlozi njihova poduzeća za prijavu na ovaj događaj:

Bitno nam je ostvarivati redovite kontakte sa studenticama i studentima tehničkih fakulteta te se već tradicionalno odazivamo na Career Speed Dating. Naše iskustvo je sveukupno vrlo pozitivno. Pohvalno je prepoznavati trud, inicijativu i proaktivnost studenata i njihove želje da se u fazi studiranja pripremaju se za svoje prvo radno mjesto. Naši interesi su tu zajednički jer i mi želimo integrirati osobu u naše timove već u fazi studentskog rada i/ili studentske prakse.

Do iduće godine! #CreateYourCoreConnection

Više detalja o događaju pronađi na službenoj stranici, a za informacije o narednom izdanju Career Speed Datinga nastavi pratiti naše društvene mreže - Instagram, LinkedIn i Facebook.

FOTO: E STUDENT, PRESS