LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
It starts with you

Ovog travnja u Zagrebu imate priliku slušati o poremećajima u prehrani i o izgradnji samopouzdanja kod mladih

Neke od tema o kojima smo do sada imali prilike čuti su nošenje sa stresom i anksioznošću, izgradnja kvalitetnog ljubavnog odnosa, seksualno nasilje u vezi, te o dobrobitima tjelesne aktivnosti i igranja u odrasloj dobi, a sada se otvaraju i teme poremećaja u prehrani i samopouzdanja.

Neke od tema o kojima smo do sada imali prilike čuti su nošenje sa stresom i anksioznošću, izgradnja kvalitetnog ljubavnog odnosa, seksualno nasilje u vezi, te o dobrobitima tjelesne aktivnosti i igranja u odrasloj dobi, a sada se otvaraju i teme poremećaja u prehrani i samopouzdanja.

U sklopu projekta It starts with you, u organizaciji eSTUDENTovog tima Evaluacije, nastavljaju se održavati edukativna predavanja o mentalnom zdravlju. Predavači, stručnjaci u različitim područjima psihologije, studente upoznaju s novim pristupima i alatima specifičnim za izazove koji obilježavaju mladenačku dob. Samo neke od tema o kojima smo do sada imali prilike čuti su nošenje sa stresom i anksioznošću, izgradnja kvalitetnog ljubavnog odnosa, seksualno nasilje u vezi, te o dobrobitima tjelesne aktivnosti i igranja u odrasloj dobi.

U travnju nas očekuju još dva predavanja, oba jednako važna i aktualna za izgradnju zdrave slike o sebi. 

O poremećajima u prehrani, anoreksiji, bulimiji i kompulzivnom prejedanju, kao i psihološkim uzrocima nastanka poremećaja prehrane govorit će Maja Šeparović-Lisak, dr. med. specijalist psihijatar.

Predavanje Unutarnja bitka: Kako psihologija oblikuje naš odnos s hranom? održat će se 19. travnja u 17:30 na FER-u (predavaona B5). Svoje mjesto na predavanju rezerviraj ovdje.

Zašto mladi odlaze iz Hrvatske? „Većina ih odlazi zbog nepotizma, korupcije, lopovluka, povlaštenih pozicija određenog broja ljudi, nepovjerenja u institucije“


Na drugom predavanju, psihologinja iz Centra za zdravlje mladih, Tea Brezinšćak obradit će temu stvaranja i održavanja samopouzdanja i slike o sebi pod akademskim i socijalnim pritiscima. 

Predavanje Moć percepcije: Jačanje slike o sebi u studentskim danima održat će se 24. travnja u 18:00 na FER-u (predavaona B5). Svoje mjesto na predavanju rezerviraj ovdje.

Sva predavanja u sklopu It stars with you održavaju se u cilju unapređenja znanja i mentalnog zdravlja studenata, besplatna su i edukativna, stoga se ne ustručavaj rezervirati svoje mjesto na nadolazećim predavanjima.

Ni društvene mreže ni videoigre nisu po defaultu loše, stvar je samo u tome kako se koriste: „Potrebno je birati sadržaje primjerene dobi”


Saznaj više!

Informacije o svim edukativnim predavanjima projekta It starts with you, uz izvještaje s onih već održanih, pročitaj na našoj web stranici. Pravovremene informacije o svim projektima Udruge dijelimo i na društvenim mrežama, a naše profile pronađi na FacebookuInstagramu i LinkedInu. Također, tu je i novostima ispunjen newsletter kojeg na tvoju e-adresu šaljemo svakog mjeseca!


Nove tehnologije i poduzetništvo u fokusu ovogodišnjeg LEAP Summita


 
FOTO: ESTUDENT, PRESS