LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI U SPLITU

Izložbom radova studentica Sunčana Barbarić pita: „Sramimo li se i kad nas nitko ne gleda?”

Autorica polazi od odnosa spram tijela u medijskom i online prostoru te reklamnoj industriji koji se preslikava na svakodnevni život običnih ljudi.

Autorica polazi od odnosa spram tijela u medijskom i online prostoru te reklamnoj industriji koji se preslikava na svakodnevni život običnih ljudi.

Otvaranjem izložbe Sunčane Barbarić u utorak, 28. veljače, u 19 sati u Klubu Zona nastavlja se ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Glazbu na otvaranju birat će DJ Marci, a seriju radova naziva Onda kad (me) nitko ne gleda moći će se pogledati do 25. ožujka.

Sunčana Barbarić, studentica slikarstva, izlaže seriju radova koja se sastoji od akrila na papirima raznih dimenzija i sitotiska. Autorica polazi od odnosa spram tijela u medijskom i online prostoru te reklamnoj industriji koji se preslikava na svakodnevni život običnih ljudi. Postavlja pitanje sramimo li se naših tijela i stvara li nam nelagodu gledati slike tuđih nagih tijela koja se ne uklapaju u današnje okvire ljepote, objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Sunčana je studentica druge godine diplomskog studija odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi docenta Vedrana Perkova. Članica je Dubrovačke Udruge likovnih umjetnika. Sudjelovala je na nekoliko skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.
FOTO: IZLOŽBA U SPLITU