LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Besplatne radionice o mentalnom zdravlju mladih

Kako ne ispaliti, nego komunicirati i kako plivati na valu romantične ljubavi, teme su dviju zanimljivih radionica za mlade u Splitu. U nastavku donosimo više detalja.

Kako ne ispaliti, nego komunicirati i kako plivati na valu romantične ljubavi, teme su dviju zanimljivih radionica za mlade u Splitu. U nastavku donosimo više detalja.

U splitskom klubu za mlade Zona, u drugoj polovici travnja, održat će se dvije besplatne radionice usmjerene na mentalno zdravlje mladih. Radionice se provode u sklopu projekta Centar za mlade Split, koji u partnerstvu provode Liga za prevenciju ovisnosti, Udruga Feniks Split te Info zona kao nositelj projekta.

Prva od njih pod nazivom Kako ne ispaliti nego komunicirati? održat će se u srijedu, 17. travnja, u 19 sati. Zainteresirani će, između ostalog, naučiti kako mogu bolje reagirati na frustraciju i bijes.
 

„Emocionalno teške situacije nas sve ponekad savladaju do te mjere da činimo i govorimo stvari koje hladne glave nikada ne bismo izgovorili i koje, obično, pogoršavaju situaciju. Kroz malo teorije i puno praktičnih vježbi sudionici radionice vidjet će kako izgleda uspješna komunikacija. Upoznat će i neke od načina kako reagirati na frustraciju i vratiti se u ugodnije osjećaje. Ova dvosatna radionica odlična je prilika za unaprijediti komunikaciju i odnose s drugima.” – najavljuje Marina Vidović iz Udruge Feniks Split


Druga radionica pod nazivom Kako plivati na valu romantične ljubavi? održat će se u srijedu, 24. travnja, u 19 sati. Kroz dvosatni program, sudionici i sudionice radionice bolje će upoznati sebe, istražiti svoje osjećaje te osvijestiti što je prava romantična ljubav.
 

„Bez obzira na pristupačnost informacijama, emocionalno i spolno buđenje naših tijela je veliki tabu, a nerealna očekivanja koja nameću mediji često predstavljaju dodatan teret. Zaljubljivanje mlade tako može odvesti do potpune ekstaze ili do ponora nesreće. Kroz ovu radionicu mladi će dobiti podršku u upoznavanju samih sebe, istražit će svoje osjećaje i misli te osvijestiti što je za njih dobro i ispravno, a što nije. Prijavite se i na ovu radionicu i naučite plivati na valu romantične ljubavi.” – poziva Vidović.


Voditeljica radionice je Mateja Črnko, klinička psihologinja i psihodramska terapeutkinja s višegodišnjim međunarodnim iskustvom te stručna suradnica i volonterka Udruge Feniks Split.

Zbog zadržavanja kvalitete rada obvezna je rezervacija mjesta preko prijavnice dostupne na poveznici.

Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
FOTO: UNSPLASH