LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu

Izložba mladih umjetnika i dizajnera Artex collectiva

Desetero mladih umjetnika i dizajnera tekstila predstavit će jedinstven spoj raznolikih tehnika i tekstura.

Desetero mladih umjetnika i dizajnera tekstila predstavit će jedinstven spoj raznolikih tehnika i tekstura.

Izložba bivših i sadašnjih studenata i studentica dizajna tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu održat će se u utorak, 14. studenog, u 19 sati u klubu Zona u Splitu. Izložbu će otvoriti čak desetero mladih umjetnika i dizajnera tekstila okupljenih u Artex collectiv.

Posjetitelji će idućih mjesec dana moći posjetiti izložbu, a uoči otvorenja izložbu i autore kratko je najavila Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.
 

„Svi su već izlagali na skupnim ili samostalnim izložbama, a većina ih je nagrađivana za svoje stvaralaštvo. U Splitu će se predstaviti s deset radova čija je posebnost u različitom pristupu tretiranja tekstila i raznolikosti realizacije i prikaza ideja, osjećaja i poruka.“ – objasnila je.


Umjetnici su se za stvaranje svojih radova koristili raznim tehnikama koje nam je Tina ukratko objasnila.
 

„Kroz postav izložbe tako možemo upoznati rezultat tehnike taftanja, uočiti odnos slaganja tekstila različitih tekstura, debljina i čvrstoća, ali i vidjeti kako se može upotrijebiti otpadni materijal papirnatih ubrusa i maramica. Pozornost privlače i skulptura škorpiona nastala omatanjem pređe različitih boja, rad koji podsjeća na morsku neman i tapiserija inspirirana mjesečevim mijenama. Dođite na otvaranje te zanimljive izložbe i upoznajte autore“, poručila je kustosica.
 

Autori radova


Na izložbi u Zoni svoje radove izlažu Ela Leko, Franka Iskra, Josipa Marjančević, Kristina Takou Kuitcheu, Laura Kalfić, Leo Subanović, Marijeta Markovina, Nina Martić, Sara Strgačić i Viktorija Vuković. Izložba se otvara u sklopu osmog ciklusa izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu koji realizira Info zona i sufinanciran je sredstvima Grada Splita.
FOTO: INFO ZONA PR, ILUSTRACIJA