LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRVA FAZA STUDENT ESPORTS TOURNAMENTA

Nakon prolaza iz A u S ligu, FIPU uvjerljivo odnosi pobjedu u prvoj disciplini natjecanja

Završila je prva disciplina treće sezone Student Esports Tournamenta u organizaciji Good Game Global-a! U dosadašnjem natjecanju studenti su imali prilike boriti se za titulu najboljeg League of Legends (LOL) tima S i A lige, a idući na redu esport naslov je Rocket League.

Završila je prva disciplina treće sezone Student Esports Tournamenta u organizaciji Good Game Global-a! U dosadašnjem natjecanju studenti su imali prilike boriti se za titulu najboljeg League of Legends (LOL) tima S i A lige, a idući na redu esport naslov je Rocket League.

Prva faza Student Esports Tournamenta (SET-a) završila je napetim finalima S i A lige u kojima su svoje pobjede ostvarili timovi Fakulteta Informatike u Puli (FIPU) i Filozofskog fakulteta u Zagrebu - Informacijski odsjek (FFZG IO). Ove pobjede posebne su zato što je FFZG IO jedan od dva nova fakulteta na natjecanju, dok je FIPU ove sezone po prvi puta u S ligi u kojoj je dominantno osigurao  pobjedu nad timom studenata s FOIa, koji slove za titane studentskog LOLa.
 

MPVove LOL discipline ove godine nagrađuje Mikronis, a nagrade su osvojili Ernest Dudaković zvani Laxi s FIPUa, te Ivan Horvat zvani Ivikus s Informacijskog odsjeka FFZGa.

 

Osim što smo imali prilike pratiti napete mečeve League of Legendsa, ekipa Good Game-a na streamu je ugostila profesore i bivše studente fakulteta sudionika. Tako su nam o esportu i prilikama zaposlenja studenata govorili: Darija Ćutić - TVZ esports koordinatorica, Nikola Fijan - bivši student FER-a i Junior Game Developer u Nanobitu, Mateo Ivančić - asistent Veleučilišta u Bjelovaru i SET koordinator, te Adis Mustedanagić - bivši student FER-a i Engineering Manager u Superology-ju.

 

Gosti su rekli kako im je drago da se studentima pruža prilika sudjelovati na jednom ovakvom turniru, a htjeli su izraziti i kako ljubav prema esportu studentima otvara mnoga vrata:

 

Studenti kod nas imaju prilike odraditi jednomjesečnu ljetnu praksu na kojoj mogu naučiti kako razvijati mobilne igrice, rekao nam je Nikola iz Nanobita te ističe kako kroz program prakse studenti rade na istim projektima kao i novi programeri firme, a sve naravno pod budnim okom dodijeljenih mentora.

 

Mateo i Nikola istaknuli su kako preferiraju neke druge esport naslove osim LOL-a, poput Dote2, a Mateo nam govori kako je interes studenata za esport natjecanjima velik.
 

Nakon dolaska na Veleučilište u Bjelovaru (VUB) kao asistent, Mateo je ubrzo shvatio veliki potencijal studenata VUB-a u esportu.

 

Ekipa je bilo, no igrali su između sebe, na faksu. Kolega prof. Javor organizirao je natjecanja među studentima VUB-a na kojima se skupilo od 40 do 50 studenata koji su igrali LOL, Rocket League, Valorant i druge, no nikad na nekoj većoj razini recimo državnoj.' Dodaje i kako nije očekivao ovako dobar rezultat VUB-a, koji je u prvoj disciplini zauzeo visoko treće mjesto ljestvice A lige. Osim LOL-a kojeg su smatrali slabijom disciplinom, nadaju se postići bolje rezultate u nadolazećem Rocket Leagueu, govori Mateo.

 

Jedni od favorita te pobjednici prve dvije sezone SET-a - TVZ zauzeo je tek 5. mjesto ljestvice S lige. Na pitanje o rezultatu njenog fakulteta u LOL disciplini, Darija nam odgovara:

 

To je timska igra i ne može jedan igrači izvući cijeli tim u LOL-u. Mislim da je prošla sezona jednako krenula kao i ova, te dodaje kako je plan njenog tima popeti se na tablici S lige u nadolazećim naslovima, a smatra kako je ovakav rezultat prve discipline bio za očekivati.

 

U zadnjem streamu LOL discipline izvučeni su parovi za sljedeću igru turnira, Rocket League. Rocket League je kombinacija nogometa i vožnje automobila, stoga zahtjeva posebne vještine kojima se razlikuje od ostalih igara SET-a.
 

Pobjedu među fakultetima zastupljenima u S ligi prošle je godine ponio FER, stoga nam slijedi vidjeti mogu li tu titulu i obraniti s obzirom na to da im se u ovoj sezoni pridružio tim FIPU-a koji je prošle sezone pobijedio u A ligi, a ovu je sezonu započeo samouvjereno zauzimajući prvo mjesto na tablici nakon LOL discipline.

 

Rosteri ovosezonskih RL momčadi sugeriraju da je pred nama do sad najnapetije izdanje Rocket League natjecanje ikad. Streamovi počinju 15.11. u 18 sati, a pratiti ih možete na službenim YouTube i Twitch kanalima SET-a. Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja, dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima. Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka League of Legends discipline!

FOTO: SET, PRESS