LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
16 tehničkih fakulteta

Nakon četiriju sezona FER napokon zasjeo na tron League of Legends discipline

Summoner’s Rift ima nove vladare, a ovaj omiljeni e-sport naslov još je jednom pokazao talentiranost studentske e-sport scene.

Summoner’s Rift ima nove vladare, a ovaj omiljeni e-sport naslov još je jednom pokazao talentiranost studentske e-sport scene.

Nakon prvotne akcije na CS:GO terenima i napetih utakmica na virtualnim stadionima Rocket Leaguea 16 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, točnije njihove e-sport sekcije, svoja rivalstva preselila su na svima poznati Summoner’s Rift. Treća u nizu odigranih disciplina četvrte sezone bila je League of Legends (LoL), a kao i svake sezone, nije prošla bez odličnih playeva, čudnih champion pickova i napetog finala!

Gejmeri, pozor! FER organizira turnir u popularnoj videoigrici League of Legends


S obzirom na to da pulski studenti koji su prošle apsolutno dominirali disciplinom u svim matchevima nisu igrali u istom sastavu bilo je sigurno da će se na vrhu tablice ponovo naći neki novi tim, a kao najveći favoriti isticali su se titani studentskog League of Legendsa s Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina (FOI), uvijek odlična ekipa s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) kao i ekipa s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka. Na veliko iznenađenje svih ekipa, od samog starta odličnu predstavu pokazali su i studenti s Veleučilišta u Bjelovaru. Kroz konzistentni performans svog bot lane dvojica dokazali su da su ove sezone zasluženo među najboljima. Borili su se do samog kraja, priredili su playeve koji će zasigurno ući u SET anale, a svoj nastup su okrunili visokim trećim mjestom. Njihov kriptonit bila je ekipa s FOI-a koja je od početka discipline pokazala dominaciju i naznake o potencijalnom i dugoočekivanom povratku LoL titule u Varaždin. Mijenjali su laneove, pokazali da znaju kombinirati veliki broj championa, ali čak im ni vanserijski nastup njihovog adc-a, Sitra, u finalnoj Bo5 seriji nije bio dovoljan kako bi porazili FER-ovce.

Nakon prolaza iz A u S ligu, FIPU uvjerljivo odnosi pobjedu u prvoj disciplini natjecanja


Studenti s FER-a u treću disciplinu SET-a ušli su kao glavni favoriti, a svoju ulogu opravdali su u svakom pogledu i nakon četiriju sezona napokon su uzeli League of Legends titulu i postali novi vladari Summoner’s Rifta. U finalnu Bo5 seriju došli su pobjedama kroz Upper Bracket, a svoje najveće rivale, FOI, pobijedili su u čak dvjema serijama. U velikom finalu igrali su odlično, a uz male poteškoće u četvrtom meču serije, izveli su fantastične stealove najbitnijih objectiva na mapi i osigurali si prvo mjesto League of Legends discipline Lige S.

Razvoj esporta na fakultetima još ovisi o studentima, no profesori ih sve više podržavaju u tome


Trenutno se igra pretposljednja disciplina te ujedno i najnovija igra u rosteru, Rainbow Six Siege, a finalne mečeve lige A i lige S možete pratiti na službenom Twitch-kanalu SET-a 24. i 25. svibnja s početkom u 18 h!
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA