LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ines Bačan
/INESBACAN
Datum registracije: 07.07.2020.
Zadnja aktivnost: 14.05.2021.
Interdisciplinarni studij

Otvoren natječaj za poslijediplomski studij Priprema i provedba EU projekata, dodijelit će se i stipendija

U tijeku su prijave za upis dvosemestralnog interdiscipliniranog studija Priprema i provedba EU projekata. Raspisan je i natječaj za dodjelu jedne stipendije polazniku/-ici s potpomognutih područja RH.
Studentski smještaj

Popis stvari koje je potrebno ponijeti u studentski dom

Iz iskustava starijih studenata složili smo popis potrepština koje olakšavaju život u studentskom domu. Pribor za jelo, čepići i tava za palačinke čine dio prijedloga.
Na današnji dan

Prisjećamo se znanstvenice koja je život posvetila planinskim gorilama

Dian Fossey, rođena na današnji dan, američka je znanstvenica koja je svoj život posvetila proučavanju i zaštiti gorila u ruandskim planinama. I nakon njezine smrti vidljiv je njezin utjecaj na zoologiju i druge discipline koje nastoje razumjeti ponašanje te ugrožene vrste.
PRIPREME ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ

Donosimo jednostavne prijedloge za hranu i piće za jednostavan doček 2021.

Ovogodišnja će se proslava Nove godine vjerojatno uglavnom održati u udobnosti vlastitog doma, stoga vam donosimo savjete za pripremu jela i pića kako biste svoj doček proslavili što bolje možete.
O nastavi na daljinu

Završio 1. dio zimskog semestra; studenti otkrili kako je protekao i što očekuju u sljedećem

Porazgovarali smo s nekoliko zagrebačkih studenata o njihovom iskustvu nastave na daljinu tijekom prvog semestra te o očekivanjima za nadolazeći.
Studentsko natjecanje

U tijeku prijave na SUPEUS Case Study; namijenjen je studentima različitih područja studija

U tijeku su prijave za interdisciplinarno studentsko natjecanje SUPEUS Case Study koje će se održati online od 18. do 23. prosinca. Proglašenje pobjednika planirano je 28. prosinca.
ČAVRLJANJE S POZNATIMA

Intervju s Filipom Riđičkim: „Iskoristi faks, iskoristi vrijeme, iskoristi mladost, iskoristi svaki dan najbolje kaj možeš.”

U sklopu serije članaka Čavrljanje s poznatima popričali smo s glavnim likom serije „Crno-bijeli svijet”, članom benda Lika Kolorado i radijskim voditeljem – Fiipom Riđičkim.
NEDJELJA NA STUDENTSKOM

KRIŽALJKA: Provjerite svoje znanje o zaštićenim prirodnim područjima Hrvatske

Ove se nedjelje prisjetite prirodnih ljepota diljem Hrvatske koje zauzimaju značajno mjesto na popisu zaštićenih područja.
Komentari događaja na FFZG-u

Novoizabrani pravobranitelji: „Osuđujemo ovaj način na koji nametnuta uprava (ne)komunicira sa studentima”

Novi studentski pravobranitelji FFZG-a nakon mjesec dana mandata smatraju da se djelovanjem o. d. dekana Miljenka Šimprage i o. d. prodekana povređuju studentska prava te da se narušava funkcija koju ova institucija ima.
Međunarodni znanstveni kongres

OSCON 2021 bavi se pandemijom; svoje radove predstavljaju studenti i mladi liječnici

Do 11. siječnja zaprimaju se prijave studenata i mladih liječnika za aktivno sudjelovanje na kongresu OSCON 2021. čija je tema „Pandemija: novo normalno”, a koji će se održati na Medicinskom fakultetu u Osijeku.
Na današnji dan

Danas slavimo rođendan autora izreke „Ako ti slike nisu dovoljno dobre, nisi dovoljno blizu”

Izum prve Leica kamere omogućio je početak modernog fotoreportiranja kada se napisana priča zamjenjuje fotografijom. Robert Capa u svojem je radu iskoristio moć kamere i stvorio stvarne priče ispričane slikama prateći ratne sukobe.
NEDJELJA NA STUDENTSKOM

KRIŽALJKA: Provjerite svoje znanje o ženama koje su obilježile povijest

Ove nedjelje provjerite koliko dobro poznajete imena kulturnih ikona iza kojih stoje, izvanredni ljudi – žene i koje služe kao inspiracija sadašnjim, ali i budućim generacijama.
NEDJELJA NA STUDENTSKOM

KRIŽALJKA: Provjerite svoj znanje o najpoznatijim teorijama zavjere, svjetskim spletkama i zagonetkama

Ove nedjelje uz križaljku provjerite svoje znanje o najpoznatijim svjetskim događajima uz koje su povezane teorije zavjere te brojni misteriji.
EKSTREMNI SPORTOVI

6 ekstremnih sportova na vodi u Hrvatskoj idealnih za sve ovisnike o adrenalinu

Ako volite osjećaj adrenalina, riskirati te pomicati granice svoje izdržljivosti, svoje ljeto možete ispuniti zabavnim aktivnostima kao što su rafting na Cetini, bungee jumping na Masleničkom mostu ili skijanje na vodi.
UPISI U AK. GOD. 2020/2021.

Skoro 13 tisuća slobodnih mjesta za upis fakulteta; u ljetnim rokovima najpoželjniji KIF

Objavljene su konačne rang-liste za upis studijskih smjerova u Hrvatskoj. Unatoč burnim prethodnim mjesecima i neizvjesne epidemiološke situacije od prijavljenih 32 894 kandidata pravo na upis ostvarilo je 27 036 maturanata.
Studentski projekti

Pogledajte projekte pobjednika eSTUDENTova LUMEN Engineeringa

Završnica LUMEN Engineeringa ove je godina održana virtualno, a na njoj su se pronašli novi Lumeni u čak četirima područjima.
Mala loža – uključivanje šibenskog gradskog prostora u turističku djelatnost

Projekt Veleučilišta u Šibeniku zelenom tržnicom potiče razvoj turističke djelatnosti

Projekt RECOLOR pod okriljem Veleučilišta u Šibeniku i šestero drugih suradnika sa svojim je aktivnostima otvoren na Trgu Ivana Pavla II, poznatom kao Mala loža, s ciljem širenja kruga turističke djelatnosti u mjestima koja su gotovo zanemarena.