LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Daniel Radcliffe utjeloviti će pjevača čije pjesme uključuju parodije već poznatih pjesama

"WEIRD AL" RADCLIFFE?: Izašla je nova najava za film o jednom od bizarnijih pjevača današnjice

Daniel Radcliffe definitivno stoji kao jedan od raznovrsnijih glumaca današnjice jer nakon što je svoju karijeru upečatio ulogom svjetski poznatog čarobnjaka, kasnije je utjelovio i DJ-a kojemu izrastu rogovi, pisca Allena Ginsberga, truplo koje govori, a sada će imati priliku tumačiti i ekscentričnog pjevača Weird Al Yankovica koji je karijeru ostvario parodiranjem otprije poznatih pjesama.

Daniel Radcliffe definitivno stoji kao jedan od raznovrsnijih glumaca današnjice jer nakon što je svoju karijeru upečatio ulogom svjetski poznatog čarobnjaka, kasnije je utjelovio i DJ-a kojemu izrastu rogovi, pisca Allena Ginsberga, truplo koje govori, a sada će imati priliku tumačiti i ekscentričnog pjevača Weird Al Yankovica koji je karijeru ostvario parodiranjem otprije poznatih pjesama.

Weird Al Yankovic pjevač je čije ime se instiktivno povezuje sa riječju parodija koja je obilježila njegovu karijeru. Ovaj ekscentrični umjetnik svoju je karijeru ostvario na temelju toga što je izmišljao nove riječi na već otprije poznate pjesme i tako ostvario svoju prominentnost. Međutim, unatoč tome što je Al obično dobivao pisano dopuštenje za parodije pjesama od autora koji su ga inspirirali za takav pothvat, neki glazbenici ipak nisu dopuštali da se njihove pjesme parodiraju kao su to bili Eminem, Pal McCartney, Prince, ali i Coolio koji unatoč tome što nije dao svoju privolu za parodiju, njegova diskografska kuća je postupila suprotno zbog čega se reper kasnije ispričao Weird Alu. 

Njegovi uradci od kojih samo neki su pjesme poput  "Like a Surgeon" (parodija na Madonninu pjesmu Like a Virgin), "Eat It" koja u originalu nosi naslov "Beat It" i izvodi ju Michael Jackson te "Polka Face" što je, naravno, uzor našla u Lady Gaginoj pjesmi "Poker Face", broje milijune i milijune pregleda putem Youtube platforme. 

Stoga, idući logičan korak je bio snimiti i film o pjevaču koji je obilježio glazbenu scenu svojim ne tako svakodnevnim talentom. Sama najava je, u najmanju ruku, ekstravagantna kako i priliči energiji Al Yankovica čiji spotovi su isto tako izuzetno otkačeni. 

Samog pjevača glumiti će Daniel Radcliffe kojemu ovakva vrsta bizarnog nije nimalo strana kada se uzme u obzir glumčev netipičan odabir u projekte poput filmova "Horns" (2013), "Swiss Army Man" (2016) te "Guns Akimbo" (2019), ali i serije "Miracle Workers" u kojoj Radcliffe glumi više uloga kroz povijest od kojih je ona najupečatljivija uloga velečanskog Ezekiela koji u jednoj epizodi čak pleše nekakvu vrstu striptiza. Posebno je zanimljivo da je Weird Al odabrao Radcliffea da ga tumači nakon što je vidio glumčevo nevjerojatno umijeće u repanju u večernjem showu kod Jimmyja Fallona, ali i Radcliffeo recetaciju Tom Lehrerove pjesme o kemijskim elementima koja je izrazito zahtijevna za upamtiti. Osim toga, glumac ima i pjevačko iskustvo u Broadway mjuziklu "How to Succeed in Business Without Really Trying" u glavnoj ulozi zaposlenika tvrtke J. Pierreponta Fincha. 

Osim Daniela, u foršpanu se pojavljuju još i glumci Rainn Wilson koji će tumačiti Doktora Dementa i glumica Evan Rachel Wood koja će tumačiti glazbenu ikonu Madonnu čiju pjesmu je i Weird Al parodirao, ali i sami pjevač osobno u ulozi menadžera. Iako najava u određenom segmentu pokazuje strastveni odnos između Madonne i Weird Ala, zbog čega su se mnogi obožavatelji zapitali je li se to zaista dogodilo, odgovor je ipak- ne! 

Sama poanta ovoga filma jest stvoriti izmijenjenu i grotesknu parodiju o Yankovicu tako da se očekuje da će mnogo scena biti izmišljeno, odnosno, iskrivljeno što se može vidjeti i po jednoj od uvodnih scena u kojoj Alova majka govori svojem djetetu da ne želi da se njezin sin bavi stvarima koje voli i da bude potpuno svoj. 

Trenutno nije poznata kompletna lista pjesama koje će ugledati svjetlo dana u ovoj filmskoj parodiranoj biografiji, no pretpostavlja se da će one najpoznatije ipak osigurati svoje mjesto u završnoj kino verziji. 

"Weird: The Al Yankovic Story" biti će dostupan online putem preko stranice Roku Channel 4. studenoga ove godine, a premijeru će dočekati na Toronto Film Festivalu!
FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOOT