LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Uskoro nam stižu novi emotikoni!

Jezik emotikona se svako malo ažurira i nadodaje pa će tako uskoro na naše pametne tipkovnice doći novi emotikoni koji će nam zasigurno poslužiti u razgovorima.

Jezik emotikona se svako malo ažurira i nadodaje pa će tako uskoro na naše pametne tipkovnice doći novi emotikoni koji će nam zasigurno poslužiti u razgovorima.

Istina je takva da je revolucijom pametnih telefona svijet počeo pričati u sličicama. U takozvanim emotikonima koji su postali univerzalni jezik, piše buro247.hr.

Ovih se mjeseci naveliko koriste emotikoni sunca, valova i suncobrana. Svi znamo da to znači samo jedno: ljeto na moru. S godinama je lista emojija postala sve inkluzivnija pa su tako uključene ikonice svih boja kože, rodnog identiteta te različitih zanimanja. Svako toliko Android i iOS sustavi ažuriraju nove ikonice koje ponekad nemaju previše smisla, ali ako ništa drugo, barem nas na trenutak zabave.

Uskoro ćemo se zabavljati s novim setom emojija. Prošlu nedjelju, samo nekoliko dana prije Svjetskog dana emotikona, Emojipedia je objavila popis i nacrt za sve nove emotikone 15.0 verzije za iOS i Android uređaje.

Iako su emojiji podložni promjenama prije lansiranja konačne verzije u rujnu, Emojipedia objašnjava da većina nacrta emotikona završi u konačnoj verziji. Svaki emoji prikazan na popisu Emoji 14.0 verzije u konačnici je ažuriran 2021., međutim „stvarni dizajn razlikovat će se od onih koje su objavili glavni dobavljači“, rečeno je na stranici.

Neki od novih emotikona koje korisnici mogu očekivati na svojoj tipkovnici su lice koje se trese, ružičasto, sivo i baby-plavo srce te ruka koja daje pet u svim bojama kože. Slijedeći standardni dizajn emoji lica, lice koje se trese zamagljeno je njegovim pomicanjem s jedne na drugu stranu i vrlo vjerojatno će se koristiti kao izraz šoka. Također bi mogao dobro poslužiti kao dobar opis stanja uma nakon odličnog izlaska u kojem smo popili jedan koktel previše, pa nam se prostorija krene vrtjeti. Što se tiče emotikona srca, već postoje emotikoni u obliku srca u cijelom spektru boja, ali obično ružičasto srce dugo je traženo. Emoji 14.0 trenutno nudi samo ružičasto srce iz kojeg frcaju iskrice. Emotikon ruke koja daje pet je također dugoočekivani dodatak. Očekuje se da će Emoji 15.0 ponuditi „high-five“ emotikon gdje je dlan okrenut u oba smjera i kao što je već spomenuta, u svim tonovima kože.

Ostali emotikoni koji dolaze u sklopu verzije 15.0 su magarac, meduza, guska, džumbir, češalj za kosu i još mnogo drugih zanimljivih ikonica.
FOTO: UNSPLASH