LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Ne sviđaju vam se obični emojiji na Androidu? Evo kako nabaviti nove

Uz pomoć različitih tipkovnica i aplikacija, dodavanje novih emojija je pet minuta posla.

Uz pomoć različitih tipkovnica i aplikacija, dodavanje novih emojija je pet minuta posla.

Svaka nova verzija Androida donosi novi set emojija koje možete koristiti u aplikacijama. Postojeći se sporo mijenjaju, zbog čeka nekima mogu dosaditi. Ipak, postoji nekoliko načina na koje se možete domoći novih, pa i onih s iOS-a, prenosi Tportal.

Za početak, možete nadograditi Android na najnoviju verziju. S Androidom 11 došlo je 117 novih emojija kao dodatak više od dvije tisuće postojećih. Notifikacija za nadogradnju (ako je vaš telefon podržava) trebala bi doći automatski, ali možete provjeriti trenutnu verziju otvaranjem izbornika Settings (Postavke) > About (O telefonu).

Ako želite kombinirati trenutne emojije, Googleova tipkovnica Gboard ima značajku Emoji Kitchen. U njoj možete raditi nove likove kao kombinaciju elemenata trenutnih emojija. Kako biste ju iskoristili, trebate samo otvoriti standardni izbornik za emojije na tipkovnici u razgovoru i Gboard će vam ih sam ponuditi.

Ako niste zadovoljni s Gboardom, možete instalirati drugu tipkovnicu koja ima različite emojije, kao što su Emoji Keyboard, Ginger ili Swiftkey.

Postoje i aplikacije pomoću kojih možete izraditi vlastiti emoji, a najpoznatija među njima je Bitmoji. Ipak, za nju ćete se morati ulogirati u Snapchat.

Ako želite na Androidu koristiti emojije iz iOS-a, možete to napraviti aplikacijom za uređivanje fonta, recimo zFont. U njemu ćete moži preuzeti emojije iz različitih platformi (iOS, Windows, WhatsApp...). Potrebno je smao odabrati proizvođača svog uređaja i upotrijebiti Theme manager.
FOTO: PIXABAY