LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kviz znanja

Uoči 1000. epizode Potjere otkrivamo kako izgleda postupak prijave na kviz

Otkrivamo koliko je novca do sada osvojeno, tko je prema trenutnoj statistici najbolji lovac i što je obilježilo proteklih 7 godina emitiranja Potjere.

Otkrivamo koliko je novca do sada osvojeno, tko je prema trenutnoj statistici najbolji lovac i što je obilježilo proteklih 7 godina emitiranja Potjere.

Večeras će se na HRT-u emitirati 1000. epizoda Potjere, kviza koji se u Hrvatskoj emitira od studenog 2013. godine. Donosimo, stoga, kratak osvrt na kviz, ali i otkrivamo postupak prijave za sve one koji bi željeli javno pokazati svoje znanje i tako potencijalno osvojiti novčanu nagradnu.
Vezano: Maturantica rasturila na Potjeri i postala potencijalna lovkinja – biste li vi znali odgovore?
U prvoj epizodi igrači su se bezuspješno borili protiv lovca Deana Kotige, a još su uvijek tu uz njega Morana Zibar, Mladen Vukorepa i Krešimir Sučević Međeral. Do 2016. lovac je bio i jedan od najpoznatijih kvizaša u Hrvatskoj Mirko Miočić koji je svoju karijeru u Potjeri morao završiti 2016. godine iz zdravstvenih razloga, a zatim je samo godinu dana kasnije i preminuo. Do sada je, prema onome što je jedan ljubitelj Potjere otkrio za Večernji list, postotak pobjeda lovaca sljedeći:
  • Krešimir Sučević Međeral 85,64 %
  • Mladen Vukorepa 74,07 %
  • Morana Zibar 69,26 %
  • Mirko Miočić 67,26 %
  • Dean Kotiga 67,24 % pobjeda.
Također, zahvaljujući istom tom obožavatelju, kako prenosi Večernji, do sada je osvojeno vrtoglavih 23 milijuna i 826 tisuća kuna, a od toga je najveći iznos osvojen u epizodi od 24. rujna kada su igrači ponijeli kući čak 294 tisuće kuna. 

Postupak prijave na kviz

Na web-stranici Potjere možete pristupiti sasvim jednostavnom obrascu za prijavu. Pravo sudjelovanja na kvizu imaju svi državljani Republike Hrvatske koji imaju navršenih 18 godina. S druge strane, u ne smiju sudjelovati zaposlenici HRT-a ni članovi njihove obitelji, suradnici angažirani na kvizu, ni članovi njihove uže obitelji, zaposlenici sponzorskih programa, ni članovi njihove uže obitelji te državljani RH protiv kojih je u tijeku kazneni progon.

Prije nego što krenete s prijavom, trebate još jednom pozorno pročitati pravila i propozicije kviza, a zatim unijeti opće podatke, (ne)iskustvo sudjelovanja u kvizovima HRT-a, hobije, trebate se opisati u 5 riječi i odabrati dva termina koja vas najbolje opisuju, označiti koja vas područja koliko interesiraju te na kraju možete pristupiti probnom testu ako želite.

Rijetko viđena situacija u Potjeri

Iako su pravila Potjere poznata svima koji ju redovito prate, postoje neki iznimni slučajevi, kao što je onaj u kojemu lovac u samoj Potjeri na ploči sustigne sve natjecatelje i time ih izbaci iz igre. U igru se vraća jedan igrač kojeg izabire tim, a koji se zatim natječe za iznos koji posebno za svaki takav slučaj utvrđuje redakcija. Takav je slučaj bio u nedavno emitiranoj epizodi kada je u igru vraćen student koji je za ekipu osvojio iznos od 40 tisuća kuna. 
Vezano: U jučerašnjoj Potjeri Kotiga izbacio sve natjecatelje, student vraćen nazad u igru
Današnju epizodu uz već dobro poznatu rečenicu Četiri igrača koja se ne znaju od ranije moraju djelovati zajedno kao tim ako žele osvojiti novac, ali na tom putu postoji prepreka – lovac. Vrijeme je za Potjeru! možete gledati večeras u 18:09 na prvom programu HTV-a.
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT