LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Petrobowl”

Studenti naftnog rudarstva rasturili stručni kviz znanja i plasirali se u veliko finale u SAD-u

Broncu je osvojila ekipa „University of Zagreb SPE Student Chapter” i time se plasirala na svjetsko finale među 32 ekipe koje će se održati u listopadu ove godine u teksaškom gradu San Antonio u SAD-u.

Broncu je osvojila ekipa „University of Zagreb SPE Student Chapter” i time se plasirala na svjetsko finale među 32 ekipe koje će se održati u listopadu ove godine u teksaškom gradu San Antonio u SAD-u.

Na nedavno održanom desetom tradicionalnom međunarodnom studentskom energetskom kongresu (ASEC 2023) na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studentska sekcija međunarodne udruge SPE - Society of Petroleum Engineers pod nazivom University of Zagreb SPE Student Chapter organizirala je Prvenstvo Europe u studentskim radovima na prijediplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini. Međutim, najveći interes među stranim i domaćim studentima pobudilo je europsko prvenstvo u kvizu znanja pod nazivom Petrobowl, na kojem su sudjelovale ekipe s 13 europskih sveučilišta.

Nakon zanimljivog i uzbudljivog natjecanja, prvo mjesto osvojila je ekipa SPE Student Chapter - IFP School iz Francuske, drugo mjesto pripalo je ekipi SPE Petroleum - Gas University of Ploiesti Student Chapter iz Rumunjske. Međutim, broncu je osvojila ekipa University of Zagreb SPE Student Chapter i time se plasirala na svjetsko finale među 32 ekipe koje će se održati u listopadu ove godine u teksaškom gradu San Antonio u SAD-u. Članovi pobjedničke ekipe su Ivan Velić, Stipe Šućur, Luka Zrilić i Filip Mateševac, studenti prve i druge godine diplomskog studija naftnog rudarstva na RGNF-u.

Ovo je veliki uspjeh za studente koji su svojim plasmanom u finale sigurno povećali vidljivost i prepoznatljivost Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu, a njihov uspjeh dodatno naglašava važnost stalnog razvoja i ulaganja u obrazovanje, što će u konačnici pomoći u stvaranju kvalitetnih stručnjaka.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU