LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanja

Objavljena lista najpodcjenjenijih gradova u Europi, na popisu se našla i dva hrvatska grada

Na popisu se nalaze mali gradovi u Švedskoj, manje poznata mjesta u baltičkim državama te dva grada iz Hrvatske.

Na popisu se nalaze mali gradovi u Švedskoj, manje poznata mjesta u baltičkim državama te dva grada iz Hrvatske.

Magazin Conde Nast Traveler, koji je specijaliziran za putovanja, objavio je listu 22 najpodcjenjenija europska grada. Za listu su zaslužni stručnjaci za putovanja te pisci koji žive u Europi.  Na popisu se nalaze mali gradovi u Švedskoj, manje poznata mjesta u baltičkim državama te dva grada iz Hrvatske te jedan iz Bosne i Hercegovine, piše index.hr.

- Kada je riječ o europskim putovanjima, popularni gradovi poput Pariza i Rima imaju tendenciju da se popnu na vrh planova putovanja. I dok se ne bismo usudili reći putnicima da preskoče neka od najistaknutijih svjetskih kulturnih i kulinarskih središta, Europa je puna iznenađujućih odredišta koja će daleko nadmašiti vaša očekivanja - ne samo zato što ih možda nikada niste ni uzeli u obzir -  piše na početku članka.

Od gradova u Hrvatskoj navedeni su Trogir i Opatija.

- Njegove uske, drevne uličice tvore labirint sa srednjovjekovnim gradskim kućama. Živahna šetnica uz more, s kafićima i restoranima, vrvi od aktivnosti tijekom ljetnih dana. Grad se također može pohvaliti lijepim i dobro očuvanim zgradama iz 13. i 15. stoljeća, njegova bogata zbirka romantičkih i renesansnih građevina donijela mu je status UNESCO-ove svjetske baštine -  napisala je Wanda S. Radetti o gradu Trogiru.

Savjetovala je turistima da razgledaju tržnicu, prošeću rivom i istraže venecijansku tvrđavu.

- Trogir ima mnogo toga u malom paketu. Smješten samo 30 minuta od Splita, također je savršena alternativa za putnike koji žele uživati u Splitu, ali ne žele ostati u velikom gradu. Povijesni primorski grad Šibenik, Nacionalni park Krka i drevne ruševine Solina također se nalaze nadohvat ruke - opisala je.

Za Opatiju kaže da je to Beč uz more zbog svoje arhitekture te da je taj grad često zanemarivan iako je kolijevka turizma u Hrvatskoj.

- Osim što je utočište zdravlja, Opatija putnicima nudi mnogo toga. Grad se može pohvaliti brojnim velebnim kafićima, dobro održavanim javnim vrtovima, uređenim plažama, finim hotelima i vrhunskim restoranima. Povlašten položaj Opatije na istočnom dijelu istarskog poluotoka također je čini idealnom polaznom točkom za istraživanje ostalih dijelova Hrvatske. U roku od sat vremena vožnje naći ćete se u tartufima bogatim šumama Istre, zelenim planinama Nacionalnog parka Risnjaka ili šljunčanim plažama otoka Krka - piše Wanda.

Na popisu se nalaze još i Mostar u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Sjevernoj Makedoniji, Tirana u Albaniji te mjesta u Francuskoj, Švedskoj, Portugalu, Nizozemskoj, Švicarskoj, Gruziji, Latviji, Litvi, Austriji, Italiji, Poljskoj, Irskoj, Grčkoj, Engleskoj, Norveškoj te Španjolskoj.
FOTO: PEXELS